• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

PDU ® İdeal Diyet Seçme İpuçları

Üyelik Tarihi
24 Mar 2017
Konular
1,018
Mesajlar
2,425
MFC Puanı
4,910
PDU ® İdeal Diyet Seçme İpuçları

%C3%BCnl%C3%BClerin-diyet-listeleri-300x196.png


Herkes kendisi için en uygun diyeti bulmak ve uygulamak ister. Fakat iş hayatından özel hayatına kadar her insan farklı faktörlerden etkilenir. En iyi diyetin yaşam tarzı, bütçe, beslenme tercihleri ve iradeye göre seçilmesi gerektiğini ifade eden Herbalife Beslenme Danışmanı Susan Bowerman, ideal diyeti seçme önerilerini paylaştı.Genellikle diyet yapmaya başlayacak kişilerde en hassas nokta onların diyet geçmişleri ve şekle girmeye nasıl karar verdikleri. Geçmişteki en yüksek ve en düşük kilo değerleri, gösterilen çaba ve beklentilerin ne yönde olduğu konusunda ipuçları verir. Bowerman, bu ipuçlarıyla birlikte herkese özel diyet programının nasıl tanımlanabilir konusunda bilgiler verdi.

-Her kese uygun bir diyet programı yok
Herkese uygun bir diyet programı ya da planı yok. Her birey farklıdır ve kişinin hangi besinleri sevip sevmediği, günlerinin nasıl geçtiği, yemek yapmayı sevip sevmediği, ne zaman ve ne sıklıkla egzersiz yaptığı gibi faktörler uygun diyet listeleri oluşturulurken öne çıkan faktörlerdir. Doğru bir liste başında bu gibi detaylar değerlendirilse çıkarılacak liste, kişiye en uygun liste olacak.

-Sıkı bir programa başlamak vazgeçme eğilimini artırır
Detaylara hakim olduktan sonra diyete başlayacak kişinin ne istediği ve hedefi öne çıkan diğer detaylardır. Bazı insanlar daha kesin bir kararla aynı anda diyete girme, sigarayı bırakma ve egzersize başlamayı seçip büyük bir çaba gösterebilir. Bu gibi kesin yaklaşımlara olumlu bakanlar motivasyon olarak her şeye baştan başlama fikrine önem verir ve “bugün hayatımın geri kalanının ilk günüdür” motivasyonunu taşırlar. Bu yaklaşım herkes için geçerli değildir. Aynı anda bir çok şeyi değiştirmeye çalışmak sürecin yorucu olmasına ve dolayısı etme olasılığının artmasına neden olabilir.

-Yavaş değişimler daha sürdürülebilir sonuçlara ulaştırabilir
Bazıları daha dikkatli bir yaklaşımı tercih eder, ayaklarını yere tam anlamıyla basmak ve neyin daha uygun olduğunu görmek ister. Doğru yolu bulmak için birkaç değişiklik yapabilirler ve bunları günlük yaşamlarında uygulayıp, sonrasında birkaç değişiklik daha yapmaya girişirler. Zaman içerisinde yavaş yavaş son derece kapsamlı diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri yapmış olurlar. Bu değişikliklerin köklü bir hale gelmesine fırsat yaratmak için genelde sürdürmeleri kolay olur.

-Kendi fırsatlarınızı değerlendirin
Size en uygun yöntemi belirlemek sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı planı yapmanıza yardımcı olur. Sizi aynı noktaya götürecek bir çok farklı yol olabilir. Bunlardan bazıları kısa ve Gerçekçi bazıları ise biraz daha dolaylıdır. Bu durum, bunlardan birinin diğerinden daha iyi olduğu anlamına gelmez. Burada öne çıkan detay gerçekçi olarak neler yapabileceğinizi bilmenizdir. Eğer yemek yapmayı sevmiyorsanız veya zamanınız yoksa her bir öğünü evde pişirmenizi gerektirecek bir diyet seçeceğiniz anlamına gelmez. Eğer en son ne zaman meyve veya sebze yediğinizi hatırlamıyorsanız, bir anda günde yedi porsiyon yemeye başlayabileceğinizi düşünmemelisiniz.
Gıda tercihlerinin, faaliyet seviyeniz ve yaşam tarzı tercihlerinin size aittir ve avantaj veya dezavantajlarını siz yaşarsınız.Ne kadar çok çaba gösterirseniz, o kadar iyi sonuçlar elde edersiniz. Fakat bu yavaş ve sabit çalışanların yarışı kazanamayacağı anlamına gelmez.
Unutmayın, en iyi diyet başkasının önerdiği diyet değil, en iyi diyet sizi hedeflerinize ulaştıran diyet.


Sağlıklıdiyetler
 
Üst