• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Pencere Açma

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Biliyorsunuz webde surf siteden siteye olur ve bu sırada gittiğimiz websitesi ya mevcut pencereye yüklenir veya yeni bir pencere açılır.

İsterseniz işe en başından, pencerenin açılmasından başlayıp, açılacak olan pencerenin özelliklerini nasıl ayarlandığını görüp, sonrada pencereyi kapatalım.

Pencere Açma

Mevcut sayfamızdan diğer sayfalara iki değişik tür link verebiliriz. Bunlardan birincisi:

<a href="http://www.otolist.com">OtoList.com seri ilanlar sitesi</a>

şeklinde olursa ziyaretçi linki tıkladığında yeni sayfa mevcut açık olan pencereye yüklenir ve ziyaretçi izlemekte olduğu sayfa ile ilişkiyi keser.

<a href="http://www.otolist.com" target="_blank">OtoList.com seri ilanlar sitesi</a>

Diye link verirsek, target="_blank" ilavesi yeni bir pencere açılmasına gidilen sayfanın yeni pencereye yüklenmesine sebep olur. Bu arada link veren siteye geri dönüş açılan pencereyi kapatmakla mümkün olabilir. Denemek için OtoList.com seri ilanlar sitesi linkini tıklayın (belki otomobillere bir göz atarsınız!)

Açılan Pencerenin Özelliklerini Kilitleme (Sabitleme)

Zaten bütün yukardaki girişi aramıza yeni katılanlar kaybolmasın diye burada anlatacaklarım için yaptım, ama olsun bilenlere faydalı bir tekrar olmuştur.

Gelelim kurufasulyenin nimetlerine, sabit ölçülü pencere niçin gerekebilir:
Bir yerde gördünüz ve sizde merak ediyorsunuz.
Tam bir sayfaya ihtiyaç olmayan, herhangi bir metindeki konuyu destekler açıklamalara izleyicinin dikkatini dağıtmadan yer vermek istiyorsunuz, iş bitince kapanacak küçük bir pencere lazım.
Hesap makinası gibi bir an için kullanılıp tekrar kapatılacak araçlar için. Mesela OtoList.com taşıt kredisi hesapları için böyle bir hesap makinasını el altında bulunduruyor, burayı tıklarsanız normal bir pencere ama burada ebatları kısıtlanmış bir pencere açılacaktır.
 
Üst