• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pethia nigrofasciata (Siyah Yakut barb)Hakkında Herşey

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ArtemiS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ArtemiS

Kayıtlı Üye
Konum
Gelcen mi ?
Forum Yaşı
11 Yıl 10 Ay
Mesajlar
4,993
Tepkime puanı
33,290
Pethia nigrofasciata (Siyah Yakut barb)Hakkında Herşey


qMQYnd.jpg


Latince Adı: Pethia nigrofasciata
Coğrafik Kökeni: Sri Lanka.
Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul. Her türlü yemi kabul eder.
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Yüzme Seviyesi: Orta
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler dişilerden daha renkli olurlar.
Üreme: Sıcaklığın 25 - 27 °C arasında değiştiği,sertliğin maksimum 12 °d olduğu tanklarda üretim yapılabilir.Erkek dişinin etrafında dönerek ona kur yapmaya başlar.Rengi iyice koyulaşmıştır.Çiftleşmeden sonra dişi yumurtalarını değişik tipteki bitkilerin köklerine bırakabilir.Yumurtlamadan sonra anaçlar akvaryumdan alınmalıdır.Yumurtalar aynı sıcaklıkta 24 saatte çatlar.Yavrular 7 günde serbest yüzmeye başlarlar.İlk günlerde kaliteli çok ince pul yemlerle beslenmeli,daha sonraki günlerde artemia verilmeye başlanmalıdır.
Sıcaklık: 22°C - 27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 6 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 90 litre
Su Sertliği: 5 - 12 °dH
pH: 5.5 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum:
Fazla yüksek olmayan geniş ve uzunlamasına, bol bitkilendirilmiş akvaryumlarda bakılmalıdır. En az 6'lı gruplar halinde beslenmelidir.



 

Barışçıl olduğu söylenir ama farklı türlerle bir arada beslemek sıkıntıdır.Agresif davranışlar sergilerler.

 
Geri
Üst