• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Photostop kullanımı

Üyelik Tarihi
30 Ağu 2014
Konular
443
Mesajlar
638
MFC Puanı
0
Adope photoshop, hiç kuşkusuzki kendi kategorisin de endüstri standartı çok güçlü ve çok yönlü bir resim düzenleme / Grafik dönüştürme uygulamasıdır.Photoshop’un arayüzü öğrenmek için yeni başlayanlara göre basit gelebilir ancak temel resim düzenleme,kırpma ve yeniden boyutlandırma gibi master ve tüm araçları tam anlamıyla kullanmak için tarafınızca hatırı sayılır bir zaman alır.Muhteşem resimler görüntüler oluşturmak için photoshop becerilerinizi geliştirmeniz gerekmektedir.Bu makale de photoshop kullanmak için gerekli 35 temel photoshop dersi bulacaksınız.

Photoshop kullanmaya başlarken : photoshop kelimesini günlük hayatınızda oldukça fazla duydunuz ve merak ediyorsunuz nasıl kullanılır? insanlar bir yandan photoshoplarla ilginç değişik resimler görüntüler elde ederken bir yandan da web işlerinde ve bir çok alan da iş yardımcısı olarak kullandıklarını görüyorsunuz ve merakınız daha da fazla artıyor.

photoshop ve fireworks web tasarımcılarının kullandığı en büyük iki koz olarak da düşünebiliriz.Ve bir çok web tasarımcısının genel olarak kullandıkları iki programdır.

Photoshop Çalışma Alanı :

photoshopindir1
photoshopindir1

Photoshop’u oluşturan bileşenler :

- Menü Çubuğu : Muhtemelen diğer programlardan size tanıdık gelecektir.photoshop penceresinin üst kısmında çalışır ve photoshop araçları için çeşitli menü seçenekleri içerir.

-Seçenekler Çubuğu : Seçenekler çubuğu menü çubuğunun altında durur ve farklı araçlar için bağlamsallaştırılmış seçenekler vardır.Aynı zamanda çalışma alanı menü,kaydetmek ve çeşitli düzenlemeleri bu menü de bulabilirsiniz.

-Araç Kutusu : Varsayılan araçlar bulunmaktadır.Photoshop penceresinin sol tarafında durur ve photoshop araçları için kısayollar içerir.

Evet şimdi photoshop programına başlayabiliriz.Bir tasarımcı gibi düşünmeye ve konuşmaya başlamak isteyebilirsiniz.Tasarımcılar,bir çok uzmanlık alanındaki profesyoneller gibi düşünmek ve yaptığı işi en mükemmel şekilde yapmak isterler.

-Paletler/(veya paneller) : programın sağ tarafında bulunmaktadır.Float olarak bilinen dosya ile çalışmak için bilgi yada seçenekleri ve bireysel bölmeleri her bir sekme ile paneller etiketli ve minimize edilebilir.Örneğin gezgin panelini aşağıdaki örnekte görüntüyü yakınlaştırmak veya görüntünün hızını ve ekranda görüntülenen resmin bir bölümünü değiştirmek için izin veren küçük bir resim içerir.
 
Üst