• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

PKK'dan kritik karar.

Üyelik Tarihi
20 Ocak 2009
Konular
461
Mesajlar
1,226
MFC Puanı
40
BDP'li iki milletvekili, Kandil'in İmralı'ya yazdığı mektubu aldı. Buna göre PKK, Öcalan'ın sınır dışına çekilme çağrısına uyacağını açıkladı, ama çekinceleri var.

1 MAYIS'A KADAR HAZIRLANIN

BDP'li Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder, dün Erbil'den Kandil'e giderek mektubu aldı. Kandil, 1 Mayıs'a kadar çekilme hazırlıklarına başlanmasını isteyen Öcalan'a "tamam" dedi.

SİLAHSIZ ÇEKİLME SORUSU

Ancak silahsız olarak çekilme konusunda yaşanabilecek sıkıntıları Öcalan'a aktardı. Yeniden İmralı'ya gidecek olan BDP heyeti, Öcalan'dan somut çekilme takvimi alacak.

BDP, PKK'NIN YANITINI ALDI

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder, Kandil'e giderek PKK'nın Abdullah Öcalan'a yanıt mektubunu aldılar. Öcalan'ın mektubunu 5 Nisan'da Kandil'e ulaştıran Demirtaş ve Önder dün tekrar Kandil'e gitti. Demirtaş ve Önder Öcalan'ın mektubuna yanıt mektubunu alarak geri döndü. BDP'lilerin mektubu Öcalan'a iletmek üzere Adalet Bakanlığı'na iletmesi bekleniyor.

MEKTUPTA NE VAR?

Bu arada BDP'li Demirtaş ve Önder'in, Kandil'de Murat Karayılan'dan aldığı mektupta PKK'nın Abdullah Öcalan'ın sınır dışına çekilme çağrısına uyacağını bildirdiği öğrenildi. Ancak Kandil, silahsız olarak çekilme konusunda yaşanabilecek sıkıntıları bir mektupla Öcalan'a aktardığı ve yeniden İmralı'yı gidecek olan BDP heyetinin somut çekilme takvimini alacağı da öne sürüldü.

DEMİRTAŞ'TAN MEKTUP AÇIKLAMASI

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Kandil'den Öcalan'ın mektubuna karşılık yazılan mektubu alarak Türkiye'ye hareket etti

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kandil'den Öcalan'ın mektubuna karşılık yazılan mektubu alarak Türkiye'ye hareket etti.

Beraberindeki BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Erbil'den İbrahim Halil Sınır Kapısı'na hareket eden Demirtaş, AA muhabirine, Erbil'de yürüttüğü çalışmalarını tamamladıklarını, Kandil'le görüşmelerini yaptıklarını söyledi.

Öcalan tarafından yazılan mektubu Kandil'e getirdiklerini belirten Demirtaş, "Kandil'in cevabını aldık. Bugün itibariyle Türkiye'ye gidiyoruz. Yarın Ankara'da oluruz. Ümit ediyorum ki hepimiz için hayırlı olur, Türkiye için hayırlı olur. Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümüne umut ediyoruz ki katkı sunar. Bütün çabamız, gayretimiz de bunun için zaten" diye konuştu.

Sırrı Süreyya Önder ise önce Diyarbakır'a sonra Ankara'ya gideceklerini ifade ederek, "Bunun kalıcı, onurlu, eşitlik temelli bir barışa vesile olmasını
diliyoruz" dedi.
 
Üst