• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Porsiyonluk Güllaç Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Porsiyonluk Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

3 adet güllaç yaprağı,
4 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı gül suyu,
1 su bardağı toz şeker,
Yarım paket vanilya (5 gr).
Üzeri İçin:

Hindistan cevizi.
Porsiyonluk Güllaç Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar


Porsiyonluk Güllaç Yapılışı

Tencereye şekeri, gül suyunu, vanilyayı ve azar azar sütü koyup karıştıralım.

Sonra parmağımızı hafif yakacak kadar ısıtıp ocaktan alalım. (çok fazla ısıtırsanız tatlınız hamur olur)

Güllaç yapraklarını mutfak makası ile minik minik keselim.

Kupların ve kaselerin içine birer ikişer parça koyalım.

Üzerine birer kepçe sütlü karışımdan ilave edelim.

Kase dolana kadar sıra ile güllaç yaprağı ve sütlü karışımdan ilave edip kaseyi dolduralım.

Kaseleri doldurduktan sonra kalan sütlü karışımı kaselere dikkatlice paylaştıralım. ( sütü güllaç yapraklarının üzerini hafif geçecek şekilde ilave edelim)

Tatlımızı buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.

Güllacımızın üzerini hindistan cevizi ve gül yaprakları ile süsleyip servis yapalım.

Not: Toplam 4 kase çıkıyor.
 
Üst