• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Portakal Ağacı Nasıl Yetiştirilir

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Portakal ağacı nasıl yetiştirilir? Portakal fidanı ne zaman ve nasıl dikilir? Portakal ağacı gübreleme, sulama, yetiştirme hakkında bilgi.


Portakal (Citrus sinensis) Ağacı Nasıl Yetiştirilir?


Dört mevsim dikimi yapılabilir. Ekim ayında dikilen fide kış boyu yağmur suyundan yararlanır ve daha sağlıklı gelişir. Meyvelerini vermeden köklerini geliştirmiş ve güç kazanmış olur.

Ilıman iklimi sever. O da diğer narenciye ağaçları gibi soğuğa dayanamaz. Soğuk bölgelerde saksı içerisinde yetiştirmek daha doğru olur. Böylece kış aylarında korunaklı bir alana taşıma imkanı doğar. Aydınlık bir yerde olmasına da dikkat edin.

Ne kadar küçük bir fide dikerseniz dikin çukurunuz çok küçük olmasın. Bir metre çapından küçük, 50 santimetre derinlikten az çukur onun için yetersizdir.

Rahatına düşkündür, geniş bir alan ister. Nitelikli ve geçirgen toprak idealdir. Toprağa kurumuş hayvan gübresi eklemeyi unutmayın.

Birçok değişik türü vardır. Aralık, mart arası meyveleriyle tanışma zamanıdır. Toprağının üzerinde su birikmesini engelleyin. Düzenli olarak sulayın. Nemi sevecektir.
 
Üst