• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ramazan Özel

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ArtemiS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
p tesi antepte rapor işleri vardı yaptım geldim eksiksiz
Hocalar kabul etmemişler

bi araba dolusu zihinsel engelli çocuk bi daha sil baştan yapılacak
hava sıcak gariplerim mahvoluyorlar gidip sadişle bi konuşayım

sinir tepeme çıktı .s
 
ArtemiS 'cim sizin menüde karpuz vardı karpuzunu alda gel :p
 
bi ağız tadıyla uzaklaşamadım şuralardan hep seslenmişsiniz:) ArtemiS kuran ayetlerinde genellikle hep alkol kullanan ile ilgili. Ayetlere bakarsan bu şeilde birşey söylemiyor sadece hadislere göre hizmet etmek günah hadis meseleside kişidne kişiye değişir. Ama orucu bozmadığı kesin. al kurandaki alkol ile ilgili ayetler:

1- “Hurma ağaçlarının meyvesinden ve üzümlerden hem bir içki yapıyor, hem de güzel rızk ediniyorsunuz. Bunda aklı eren kavim için elbette ibret vardır.” (Nahl Sûresi, 67) Bu ayette içkinin güzel rızk olmadığı açıklanmıştır. Bu ayetin nüzulü ile, içkinin dinen tasvip edilmeyen bir madde olduğu anlaşıldığından, bazı sahabeler içkiyi terk etmişlerdi. Aslında bu ayetin inzali ile, içkinin ileride haram olacağı da anlaşılmıştı.
2- “Sana içkiyi ve kumarı soruyorlar. De ki: Onlarda hem günah, hem insanlar için faydalar vardır. Günahları ise faydalarından daha büyüktür.” (Bakara Sûresi, 219)
3- “Ey iman edenler! Siz sarhoşken, ne söyleyeceğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın.” (Nisa Sûresi, 43) Bu ayet-i kerime, sarhoşken namaz kılmayı men etmiştir. Bu durumda, beş vakit namazını hiç geçirmeksizin kılan bir sahabenin, gündüz iki namaz arasında içki içmemesi gerekiyordu. Aksi takdirde, yani gündüz iki namaz arasında içki içecek olsa, alkollü içkinin sarhoşluk edici tesiri geçmeyeceği için namazı kılamayacaktı. Belki yatsı namazından sonra içki içebilecekti. Bu durumda büyük bir sahabe kitlesi daha içkiden tamamen vazgeçmişlerdi. Çünkü alkole alışmış olan vücutlar, artık yavaş yavaş ondan uzaklaşıyordu.
4- “Ey iman edenler! İçki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki, murada eresiniz.” (Maide Sûresi, 90)
5- “Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi ALLAH’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi?” (Maide Sûresi, 91)

Teşekkür ederim Cem merak ettiğim bir konuydu aydınlandım :gulumse

 
StigmatA Hocammm bu aydınlanmayı bekleyen muridlerini bırakıp gitmek caiz midir ? :utan
 
İftardan sonra hafif yenebilecek tatlı önerisi olan var mı ? :gulumse


 
fena fenaaa akşama size geleyim ben tatlı menüsü harika olcak gibi :D
 
Geri
Üst