• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
Ramazan 1. Gün İftar Menüsü

Menü İçeriği :

Kırmızı Mercimek Çorbası
Tas Kebabı
Tereyağlı Pilav
Güllaç


yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Oxf9lp.jpg

Kırmızı Mercimek Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

m160112_fceb4.jpg

Ayıkladığınız kırmızı mercimeği bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün.
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, havuç ve sarımsağı küçük parçalar halinde kesin.
Kırmızı mercimekle birlikte tencereye aldığınız doğranmış sebzelerin üzerine sıcak suyu kattıktan sonra kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin.
Kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirdiğiniz çorbayı, blenderdan geçirerek püre haline getirin. Kıvamı koyu geldiyse az bir miktar sıcak su katın.
Çorbanın terbiyesi için; ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Unu hafif bir renk alana kadar kavurduktan sonra domates salçası, tuz ve karabiber ekleyin.
Sıcak durumda olan çorbadan bir miktar katıp hazırladığınız salçalı terbiye karışımının kıvamını açtıktan sonra çorba tenceresine aktarın.
Kırmızı mercimek çorbasını kısık ateşte 3-5 dakika kadar kaynattıktan sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg

 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
q1bktu.jpg

Tas Kebabı

m160112_a8df6.jpg

800 gram kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
4 adet tane karabiber

m160112_fceb4.jpg

Yıkadığınız kuşbaşı dana etlerinin suyunu süzdürün ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Mümkünse döküm bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın, tereyağını ekledikten sonra etleri tencereye alın. Yüksek ateşte, kapağı kapalı tencerede suyunu çekene kadar pişirin.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu halka halka, patatesleri iri küpler halinde kesin.
Yemeklik doğradığınız kuru soğan ve bütün haldeki sarımsakları kavrulmakta olan etlerle birlikte hafif bir renk alana kadar kavurun.
Bu aşamada ekleyeceğiniz unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.
Ardından sıcak suyu tencereye aktarın. Doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Tane karabiber ve tuzu katın.
Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Bayram sofranızda sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
F9pqOJ.jpg

Tereyağlı Pilav

m160112_a8df6.jpg

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresine aktarın.
Arpa şehriyeyi hafif bir renk alana kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar kavurun.
Pirinci bir süzgece alın ve berrak bir su çıkana kadar, çok fazla karıştırmadan pirinçleri durulayın.
Suyunu tamamen süzdürdüğünüz pirinçleri pilav tenceresine aktarın ve orta kısımları şeffaf bir renk alana kadar şehriyelerle birlikte kavurun.
Son olarak sıcak tavuk suyu ve tuzunu eklediğiniz pilavı; kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10-12 dakika karıştırmadan pişirin.
Pirinçler uzayıp, tane tane olduğunda pilav suyunu çekmiş ve olmuş demektir. Demlenmesi için pilavın üzerine kağıt havlu örttükten sonra kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Arzuya göre pilav tenceresini nemli bir mutfak bezi ile sarıp, pilavı demlenmesi için dinlendirebilirsiniz.
Demlenen ve tek tek dökülen tereyağlı pirinç pilavını, daha fazla bekletmeden servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
K60kHi.jpg

Güllaç Tarifi

m160112_a8df6.jpg

12 adet güllaç yaprağı
6 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı gül suyu
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

m160112_fceb4.jpg

Sütü derin bir tencereye aktarın ve kaynatın. Kaynamakta olan süte toz şekeri ekleyin. Ocaktan alın ve karıştırarak toz şekerin erimesini sağlayın.
Son olarak; gül suyunu ilave edin. Ilınması için 2- 3 dakika kadar bekletin.
Güllaç yapraklarını küçük parçalar halinde kırın. Tepsinin tabanını bir kat güllaç yaprağı ile kaplayın. Hazırladığınız sütlü karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın.
İnce çekilmiş ceviz içi serpiştirin. Aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü; en üstte kalan güllaç yapraklarının üzerine gelecek şekilde ekleyin.
Tatlıyı, sütlü şerbetini çekmesi için 10 dakika kadar oda ısısında bekletin. Şerbetini çeken tatlıyı kare halinde dilimleyin.
Dilimlerin orta kısmına gelecek şekilde nar tanesi ve arzuya göre ceviz içi serpiştirin.
Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra soğuk olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 
Üyelik Tarihi
20 Haz 2015
Konular
1
Mesajlar
85
MFC Puanı
20
Oooo ramazan menülerimiz geliyor, teşekkürler Herkül ellerine sağlık
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
oo üstadım süpersin :D
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
Teşekkürler Herkül, devamı gelecektir umarım, bekliyoruz...
 
Üyelik Tarihi
1 Tem 2013
Konular
257
Mesajlar
787
MFC Puanı
120
Herkül melegım benım daha ramazan başlamadı ama dedem etme böyle seyler lütfen açız hep zaten ((((((((((((((:)
 
Üyelik Tarihi
1 Tem 2013
Konular
257
Mesajlar
787
MFC Puanı
120
yalnız LibertA yı ve LeGoLaS ı uzak tutun hıc ıyı gormuyorum durumunu bunların ((((((((((((:)
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
Arkadaşlar Ramazan menülerimiz güncel olarak devam edecektir, buradan takip edebilirsiniz
 

StigmatA

Forum Sorumlusu
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
1,626
Mesajlar
29,244
MFC Puanı
217,920
Eyvah be dede menüye bakk sen:)
 
Üyelik Tarihi
8 Nis 2019
Konular
3
Mesajlar
238
MFC Puanı
400
Güllaaaççç :(
Ufffff ağzım sulandı
 

StigmatA

Forum Sorumlusu
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
1,626
Mesajlar
29,244
MFC Puanı
217,920
Bak güllaç 40 yıl yemesem yine aklıma gelmez ben süt helvası
Seviyorum
 
Üst