Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Ramazan Sofrası 23. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Tavuk suyu çorbası
Kıymalı makarna
Haydari
Şöbiyet



PmDcR0.jpg

Tavuk suyu çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk budu
6 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

m160112_fceb4.jpg

Soğanı iri parçalar halinde kesin. Bol suda yıkadığınız tavuk göğsünü ve budu soğanlarla birlikte tencereye aktarın. Suyu ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayın. Tavuk etlerini küçük parçalar halinde ditin.Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Unu kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin.Hazırladığınız unlu terbiye karışımını tavuk suyuna aktarın ve çorbanın pürüzsüz olması için el blenderından geçirin.Dittiğiniz tavuk etlerini ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatın. Pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
kUxuKc.jpg

Kıymalı makarna

m160112_a8df6.jpg

1 paket spagetti makarna
300 gram orta yağlı kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

m160112_fceb4.jpg

Spagetti makarnayı kaynar suda yaklaşık 8- 10 dakika kadar haşlayın. Haşlama suyunu süzdükten sonra bir kenarda bekletin.Kıymalı sosu için; kuru soğan ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Rendelenmiş soğan ve sarımsağı 2 dakika kadar kavurun.Orta yağlı kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Ardından; domates salçası, defne yaprağı, pul biber, tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ilave edin ve sosu kaynatın.Aroma vermesi için kullandığınız defne yaprağını sos karışımından çıkartın. Haşlanmış makarna ve kıyma harcını tencerede harmanlayın.Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
rn6kFb.jpg

Haydari

m160112_a8df6.jpg

500 gram süzme yoğurt
50 gram beyaz peynir
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1/2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1/2 çay kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Süzme yoğurdu karıştırma kabına alın. Beyaz peyniri rendeledikten sonra karıştırma kabına aktarın.Küçük parçalar halinde kestikten sonra havanda tuzla ezdiğiniz sarımsakları yoğurda katın.Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyip 2 dakika kadar soteleyin. Son olarak nane eklediğiniz kızgın yağ karışımını nane kokusu çıkınca ocaktan alın.Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra haydariyi servis tabağına alın. Soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Fz8sBs.jpg

Şöbiyet

m160112_a8df6.jpg

Şöbiyet Hamuru İçin
5-6 su bardağı un (kıvama göre artırılabilir)
2 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta (hamuru açmak için)
1 çay bardağı antep fıstığı (üzeri için)
İç Harcı İçin
2,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı irmik
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet İçin
4 bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/2 adet limon suyu

m160112_fceb4.jpg

Şerbetin Hazırlanışı
Suyu ve şekeri ocakta kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha yoğunlaşana kadar kaynatın. Şerbeti soğuması için ocaktan alın.
Hamurun Hazırlanışı
Un, yumurta, yoğurt, karbonat, zeytinyağı, su ve diğer malzemeleri ilave edin.
Hamur pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun.24 eş parçaya ayırın ve üzerini temiz bir bezle 1 saat dinlendirin.
İç Harcın Hazırlanışı
Süt, irmik ve toz şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Şöbiyet Tatlısının Hazırlanışı
Dinlenen hamurların hepsini tepsi büyüklüğünde olacak şekilde inceltin. 12 tanesini aralarına nişasta ilave ederek üst üste dizin. Oklavayla bütün hamuru birlikte inceltin.Birbirine birleşen hamurları eş karelere bölün. Bu karelerin büyüklüğü zevkinize kalmış. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız karelerin içine 1 çay kaşığı ceviz, 1 tatlı kaşığı irmikli dolgudan koyun ve ağzı açılmayacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. İyice kızarana kadar pişirin ve çıkartıp soğuk şerbeti dökün. Üzerine Antep fıstığı dökerek servis edin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
oh oh oh ne güzel bir Ramazan sofrası daha gelmiş, çok teşekkürler Herkül :D
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Güncel Ramazan Sofrası menülerimize buradan ulaşabilirsiniz.
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 
Üst Alt