• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Reha Çamuroğlu-SON YENİÇERİ

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jade

Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
13 Yıl 6 Ay
Mesajlar
7,562
Tepkime puanı
2,190
SON YENİÇERİ

Reha Çamuroğlu | Roman / Türk Edebiyatı

“İşte” dedim, “baba erenler, senin cumhur devleti işbaşında bak ahali nasıl da güzel güzel birbirini idare eder”. Ters ters baktı. Lafıma alındığı besbelliydi. Hiç pervam yok artık. İsterse alınsın. “Bu mu cumhur?” dedi, “bu cumhur falan değil, düpedüz rezalet!” damarına iyice basacaktım, kararlıydım. “Bildiğin başka bir cumhur var mıdır baba erenler?” dedim. “De bana nerededir? Gidip onu getireyim.” Kızgın kızgın baktı. Sustu. Sonra kendini bıraktı. Oturduğumuz sedirde kaykıldı. “Yahu Arif Ağa” dedi, “söyle şu neferden birilerine de bize birer çubuk yakıp getirsinler. Birer kahve de olsa makbule geçer hani!” Sonra kahkahayla gülmeye başladı. Gülüyor, gözlerinden yaşlar gelip öksürmeye başlayana kadar gülüyor, arada hırıltılı bir sesle, “Cumhur devleti… Cumhur devleti…” diyor, yine kahkahalara boğuluyordu.
(Kitaptan bir alıntı)


1958 yılında İstanbul’da doğan Reha Çamuroğlu, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdi. Çeşitli yayın organlarında yazarlık ve yöneticilik yapan Çamuroğlu, genel olarak “zihniyet tarihi”, özel olarak İslam Heterodoksisi tarihi üzerine çalışmalar yapmıştır.
 
Geri
Üst