• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

RUS HAKIMLER NURCULARI YARGILADIKÇA ALLAH'A INANIYOR

Üyelik Tarihi
20 Ara 2012
Konular
2,401
Mesajlar
10,146
MFC Puanı
2,700
Risale-i Nur'un yasaklanması ve Nur talebelerinin gözaltına alınmasına karşı başlatılan hukuk mücadelesinde Rus hakim ve avukatların düşüncelerinde meydana gelen değişim herkesi şaşırtıyor.

Rusya'daki son gelişmelerle ilgili Risale Haber'e bilgi veren Muhammed Said, şu andaki durumun Türkiye'nin 1970li yıllarına benzediğini söyledi. Her ne kadar bazı yerlerde baskın ve gözaltı olayları yaşansa da Kur'an ve iman hizmelerinin aksamadan sürdüğüne dikkat çeken Said, "suçlamaları ısıtıp ısıtıp tekrar gündeme getiriyorlar. Ancak hiç bir şekilde Bediüzzaman Hazretlerinde, Risale-i Nur'da ve Nur talebelerinde şiddete teşvik, kanun dışılık göremiyorlar" dedi.

Mahkeme sırasında güzel gelişmelerin de yaşandığına dikkat çeken Muhammed Said, "bazı mahkemelerde hakimler yargılamalar sonucunda davayı düşürmek zorunda kalıyorlar. Beraat veremiyorlar çünkü üzerlerinde baskı var. Bazı hakimler dava sırasında Nur talebelerinin savunmalarında yer alan Allah'ın varlığı, ahiretin ispatı, Hz. Muhammed'in (asm) Peygamberliği gibi konularda etkileniyorlar. Hatta bir hakim kendisinin ateist olduğunu ancak dava sonunda Allah'ın varlığına inandığını itiraf etti. Benzer olaylar Rus avukatlarda ve mahkeme görevlilerinde de yaşanıyor. Mahkeme gibi olaylar istenmez ama Cenab-ı Hak bu şekilde de Nur talebelerine hizmet ettiriyor" şeklinde konuştu.
 
Üst