• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

saç, Ombre Saç Nedir?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Kadınlar her daim güzellik ile betimlenen ve güzellik ile bütünleşen, bu yönleri ile şiirlere destanlara konu olan bireylerdir. İç güzelliği kadar dış güzelliğine de çok dikkat eden kadınların, kişisel bakımlarında en önem verdikleri iki husus tartışmasız ki cilt ve saç bakımı olmaktadır.
9578_ohyes-2015-b-ombre-cosplay-300x299.jpg

Birçok kadın bütçesinin belirli bir kısmını mutlaka kişisel bakıma ayırır. Özellikle de saçları üzerinde çok dikkat eden kadınlar bu noktada daha iyisinin olması adına her daim talep etmiş, sektör de bu talebe her zaman en iyi şekilde cevap vermeye çalışmıştır. Bunun akabinde güzellik merkezleri yaygınlaşmış ve işinin ehli uzmanlar yetişmiş, kadınları daha da güzelleştirebilmek adına yeniliklerin öncüsü olmuştur.

Saç bakımı bir kadının olmazsa olmaz rutinidir. Her kadın kendi saç ve cilt bakımına göre ürünler seçer ve kullanır. Teknolojiyle birlikte ortaya çıkan, özellikle çalışan kadınların işini oldukça kolaylaştıran ısıl işlemli saç şekillendiriciler de kadınların saç bakım ürünü seçimlerinde etkilidir. Bir diğer faktör ise saçın doğal ya da boyanmış olmasıyla ilgilidir.

Çok çeşitli saç boyaları bulunmaktadır. Bunlardan bazıları krem yapıda ve kalıcı olabilen boyalar, jel yapılı renk açıcılar, geçici olan saç tebeşirleridir. Krem yapılı saç boyaları renk skalası çok geniş ürünlerdir. İçeriğine göre doğal ya da kimyasal içerikli, kalıcı ya da birkaç günlük olabilir.

Güzellik uzmanları saçı boyayacakları renge kişinin ten rengine ve cildinin alt tonuna bakarak karar verirler. Esmer kişiler için uygun olan renkler sarışınlar için, sıcak alt tonlu kişiler için uygun olan renkler soğuk alt tonlu kişiler için uygun olmayabilir. Bunun yanında bir de değişik boyama stilleri vardır. Saç tamamen boyanacağı gibi tutam tutam da boyanabilir. En popüler saç boyama stillerinden biri de ombredir.

Ombre, Fransızca’da gölge demektir. Fakat ülkemizde ombre ve gölgelendirme farklı kavramlardır. Gölgelendirme saçın tamamına, ombre ise sadece uçlara uygulanır. Renk olarak naturel tonların yanında pembe, mor, yeşil, gri tonları da tercih edilmektedir. Eskiden çok daha zıt renklerle, örneğin siyah saça sarı ombre, yapılmasına rağmen günümüzde doğallığa dönüşün başlamasından dolayı daha doğal tonlarda ve yumuşak geçişli ombreler tercih edilmektedir. Ombrenin en önemli özelliği doğal geçişlerin sağlanarak yapılması, koyu rengin bittiği açık rengin başladığı kısımların anlaşılmıyor olmasıdır. Bu işlemi yaptırmak isteyen kadınların, tenine ve yaşına uygun kusursuz ombreler için, mutlaka profesyonel ellerden yardım almaları önerilmektedir.

bilgiustam
 
Üst