• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Saçım Yağlanmasın Diyorsanız

Üyelik Tarihi
10 Tem 2008
Konular
89
Mesajlar
2,362
MFC Puanı
20
Saçım Yağlanmasın Diyorsanız;

Saçın normal oranlarda yağlı olması kötü bir şey değil, aksine saç tellerinde bulunan yağ saçı yumuşatır ve güneşin zararlı ışınları da dahil olmak üzere saçı yıpratan pek çok çevresel faktöre karşı koruma sağlar.

Bu nedenle saç uzmanları, saçı her gün şampuanlamanın doğal yağı azalttığı için saçı yıpratabileceğini belirtiyorlar.

Ancak aşırı yağlanan saçlarla uğraşmak ise başka bir sorun. Çünkü gün içinde yağlanan saçlar verdiğiniz modelin bozulmasına, saçın daha çabuk kirlenmesine ve hacmini kaybetmesine neden olur.

Saçın yağlanmaması, en azından fazla yağlanmaması için bazı yöntemleri kullanarak aşırı yağlı saçın neden olduğu problemleri en aza indirebilirsiniz.

Saçlarınızı sık yıkayın ancak her gün şampuanlamayın. Saçın sık şampuanlanması hem saçı hem de saç derisini kurutur. Kuruyan saç derisi kendini korumak için daha fazla yağ üretmeye başlar. Sonuç olarak saçlarınız daha çabuk yağlanabilir.

İşten veya okuldan döndüğünüzde saçınızı “kuru şampuan” ile temizleyebilir ya da sadece suyla durulayarak biriken yağı, kiri alabilirsiniz. Haftada 2-3 gün şampuan kullanabilirsiniz.

Şampuan seçerken “yağlı saçlar için” özel olarak üretilen şampuanları tercih edin. Ayda 1 kere “arındırıcı şampuan” kullanarak saçınızı ve saç derisini derinlemesine temizleyebilirsiniz.

Nemlendirici krem seçerken dikkatli olun. Çünkü nemlendirici kremler saç tellerine tutunarak ağırlık yapar ve zaten fazla yağ nedeniyle ağırlaşan saç telleri daha da ağırlaşır ve saçınız iyice sönük görünür.

Saç kremini saçınıza sürerken uçlara sürmeyin ve saç tellerinin orasında aşağı doğru sürün. Bu sayede saçlarınız daha hacimli görünecektir.

Yine saç tellerini ağırlaştıran ve saçın hacmini azaltan saç şekillendirici ürünleri (köpük, sprey, jöle) olabildiğince az kullanmaya çalışın. Bu ürünler saçınızı olduğundan daha yağlı gösterebilir.

Saçınızı sık sık taramayın ve fırçalamayın. Saçı sık fırçalamak yağ üretimi arttırır. Ayrıca ellerinizi saçınızdan uzak tutun. Elinizdeki yağ, ter ve kir saçın çabuk yağlanmasına neden olabilir.

Saçınızı durularken ılık su kullanın ve durulama bittikten sonra saç derisindeki kan akışını arttırmak ve saça parlaklık vermek için 2-3 dakika soğuk su tutun.

Bu aşamada 250 ml suya 1 yemek kaşığı sirke karıştırıp saçınızı bu suyla durulayabilirsiniz.

Sirke hem saçı temizler hem de parlaklık verir. Sirkeli suyla duruladıktan sonra saçınızı doğal kurumaya bırakın. Sirke kokusu saç kurudukça azalacaktır.

Kırıkları düzenli olarak aldırın. Saç kırıkları saçın solgun ve bakımsız görünmesine neden olur.

Saçınızı düzleştirmek için sık sık maşa kullanmayın. Saç maşası sık kullanıldığında yağ üretimini arttırır.

Saçınızı çok sıkı bağlamayın, sıkı atkuyruğu ve örgü modelleri yerine dağınık ve gevşek modelleri tercih edin.

Beslenmenize dikkat edin. Vücudun yağlanmasına ve aşırı yağ üretimine neden olan hazır gıdalardan kaçının.
 
Üst