• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Saçlarınızı evde boyamak için ipuçları

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Saçlarınızı evde boyamak için ipuçları
T2P4jP.jpg

Salgın döneminde kuaföre gitmek yerine birçok uygulamayı evlerimizde yapmak durumunda kaldık. Normalleşme döneminde kuaförler açılsa da bazılarımız hala gitmemeyi tercih ediyor. İşte saçınızı evde bir profesyonel gibi boyayabilmek için uzman ipuçları.

Evde saç boyamak, bir güzellik salonunu ziyaret etmekten daha ucuz ve çok daha pratiktir, ancak saç boyama konusunda yeniyseniz, nereden başlayacağınızı bilmemek zor olabilir. Ancak, biraz uzman bilgisi ile saçınızı evde bir profesyonel gibi boyayabilirsiniz.

Doğru ürünü seçin

Göründüğü kadar basit, satın aldığınız ürünün türü, elde etmek istediğiniz görünümü tamamen etkiler. Uzmanlara göre gri saçınızı tamamen kapatmak veya daha açık hale getirmek istiyorsanız, kalıcı saç rengi kullanmanız gerekecek. O zaman bile kalıcı bir rengin saçınızı üç tondan fazla açmasını beklememelisiniz.

Bununla birlikte, daha koyulaşmak istiyorsanız, kalıcı veya yarı kalıcı renk arasında seçim yapabilirsiniz. Yarı kalıcı boya aynı derinlikte kalabilir, koyulaşabilir veya renk katabilir. Daha yumuşaktır ve saça daha az zarar verir, ancak tüm gri rengi örtmeyebilir. Ve uzmanlar şiddetli bir renk değişikliği arıyorsanız, bir salona gitmenin en iyisi olduğunu söylüyor.

Beğendiğiniz bir formül bulun

Bir losyon, jel veya krem rengi seçip seçmemeniz kişisel tercihinize bağlıdır. Uzmanlar, salon ile evdeki saç rengi arasındaki asıl farkın, uygulama olduğunu söylüyor. Bir saç stilisti muhtemelen daha iyi sonuçlar yaratabilir, ancak biraz pratikle uygulaması kolay bir formül bulursanız, salon sonuçlarını alabilirsiniz.

Uzmanlara göre en iyi tercih, saça daha ağır oturduğu, nüfuz ettiği ve işini yaptığı için krem formülü. Yaklaşık altı yıkamadan sonra yıkanacak farklı yarı kalıcı formüllerle denemeler yapın.

Talimatları takip edin

Uygulama teknikleri markadan markaya ve ayrıca elde etmek istediğiniz sonuca bağlı olarak değişebilir ve bu yüzden onları dikkatlice okumak çok önemlidir.

Uygulamadan sonra bir havlu ile saçınızı sarın ve bir zamanlayıcı ayarlayın, böylece unutmazsınız.

Başarı için hazırlık ipuçları

- Boyamadan en az 24 saat önce saçınızı yıkamaktan kaçının.

- Rengi kontrol etmek için daima bir yama testi ve iplik testi yapın.

- Lekelenmeyi önlemek için banyonuzun zeminini çöp torbalarıyla örtün.

- Çıkarılması kolay eski bir gömlek veya sabahlık giyin.

- Boyanın cildinizde lekelenmesini önlemek için saç çizginizin etrafına vazelin sürün.

- Herhangi bir yanlış hamleyi silmek için elinizde bir paket yüz mendili bulundurun.

- Saçınız zaten boyanmışsa, tekrar boyamadan önce en az dört hafta bekleyin.

Organik saç boyası var mı

Uzmanlar organik saç boyasının kesinlikle bir rüya olduğunu belirtiyor. Saç boyasının her zaman yüzde 100 doğal veya organik olduğu doğru değildir, ancak bu, kullanılan kimyasalların kullanımının güvenli veya çevre dostu olamayacağı anlamına gelmez. Saç boyasının doğal veya organik olduğunu iddia eden markalar bile, oksidasyonun çalışması için renklendiriciler, boyalar ve koruyucular kullanmaktadır.

Organik bir boya için kına bir seçenek olabilir. Kına, saç boyası için bitki bazlı bir seçenektir, ancak bu yöntemi kullanmanın hem olumlu hem de olumsuz yönleri vardır. Kına ile ilgili olumlu yönler, saçınızın durumunu daha sağlıklı, daha güçlü hale getirmesine ve hatta saç derinizdeki pH seviyelerini dengelemesine yardımcı olduğu biliniyor olmasıdır. Negatifler tahmin edebileceğiniz gibi, saçınızın rengini kaldırmak zordur. Kına, esasen saç telleri üzerinde bir bariyer görevi görür, bu nedenle, saç boyandıktan sonra hızlı bir şekilde düzeltilebilecek bir şey değildir.


ALINTIDIR...
 
Üst