• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sakarya - Taraklı Kaplıcaları

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Sakarya - Taraklı Kaplıcaları

Sakarya İli Taraklı İlçesi Hacıyakup Köy sınırları içinde yer alan kaplıca alanı Taraklı-Sapanca Karayolu üzerinde bulunmaktadır.
Ulaşım Olanakları Kaplıca alanı Sakarya İl merkezine 60 km., Taraklı İlçe merkezine 7 km., İstanbul’a 185 km. uzaklıktadır. Havayolu ulaşımı İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanları, demiryolu ulaşımı ise 35 km. uzaklıktaki Sakarya İli Alifuatpaşa İlçesindeki demiryolu ile sağlanmaktadır.
Yükseklik Denizden yüksekliği 560 m. dir.
İklim Özellikleri İklim açısından geçiş bölgesi olarak değerlendirilen yöre Akdeniz ve Karadeniz (Marmara) iklim özelliği göstermektedir. Yazları sıcak ve yağışlı, kışları ise ılık ve yağışlı geçmektedir


Tedavi (Endikasyon) Özellikleri Sağlık Bakanlığı’nca belirlenmiş tedavi özellikleri;hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde kronik dönemlerinde; kas iskelet hastalıklarının tedavisinde yardımcı ve tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, ortopedik operasyonlar sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla, nörovejetatif distoni gibi genel stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.
Termal Su Özellikleri
Kimyasal Özellikler Akratotermal sular sınıfındadır. Kalsiyum 116-Sülfat 30-Sodyum 25-Hidrokarbonat 580-Magnezyum 5.2-Klorür 11-Potasyum 1.3-Nitrat 1-Alüminyum 1.2-Serbest Karb. 10-Demir 0.41
Radyoaktivitesi 13-25
Toplam Mineralizasyon 853.36 mg/lt
Sıcaklık 41 ºC
 
Üst