İlksu
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
- Konular
- 589
- Mesajlar
- 1,269
- MFC Puanı
- 30
Malzemeler
3 Su Bardağı Baldo Pirinç
4 Su Bardağı Şalgam
5-6 Adet Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Dereotu
6-7 Dal Nane
1 Adet Kırmızı Kuru Soğan
4-5 Adet Salatalık Turşusu
1 Çay Bardağı Mısır
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
2-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Tuz-Karabiber
Yapılışı
Önce pirincimizi yıkayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Pirincimiz şeffaflaşıncaya dek kavurmamız yeterli olacaktır. Üzerine şalgam suyunu döküp bildiğimiz pilav gibi pişirip demlenmeye bırakıyoruz.
Pilavımız demlenirken biz yeşilliklerimizi, turşumuzu, taze soğanı, kuru soğanı doğrayıp hazır ediyoruz.
Pilavımız iyice ılıyınca hazırladığımız malzemeleri, tuzunu ve karabiberini içine ekleyip güzelce karıştırıyoruz. En son nar ekşisi ve zeytinyağını koyup son kez karıştırıp servis ediyoruz.
Afiyet Olsun