- Forum Yaşı
- 9 Yıl 10 Ay
Akıllı telefon devi Samsung, yedek cihazlarda da hala kritik pil sorunları olduğu iddiaları üzerine Note 7 cihazının üretimini durdurdu.
Reuters ve Güney Kore'nin Yonhap haber ajansına göre Galaxy Note 7 üretimi geçici olarak durdu. Samsung BBC'ye verdiği demeçte, "Kalite ve güvenlik konularnıı sağlamak için üretim programını ayarlayacağız." demişti. ABD ağında, Galaxy Note 7 cihazların değiştirilmesi ya da satışı durduruldu. Aynı zamanda Samsung Pazartesi günü Not 7 sevkiyatlarını derinlemesine inceleme yaptıklarını söylemişti. Güney Koreli firma Eylül ayında akıllı telefonlarla ilgili bir hatırlama yayınladı ve değiştirilen cihazların güvenli olduğuna dair müşterilerine güvence vermişti.Ancak hala alev alev yanan yedek cihazlar mevcut.
"Bundan böyle değişim yok! "
AT&T ve T-Mobil ağlar ABD'de bundan böyle cihazların değişiminin ve satışının olmayacağını belirtti. Ayrıca T-Mobile Samsung cihazlar hakkında çok sayıda raporlarını incelediklerini ve yedek Note 7 cihazlar için alışverişi askıya aldıklarını resmi internet sitesinden açıklamıştı. Bu arada, AT & T şunları söyledi: "Biz artık bu bu olayların daha fazla araştırmayı beklememesi açısından şu anda yeni Not 7s ile değiştiriyoruz."
İmalat hatası!
Samsung aşırı ısınma sorununu "anot-katot [negatif ve pozitif elektrotlar]" teması ile pilin sonuçlanan "nadir" bir üretim hatası olduğu geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada söylemişti.
Geçtiğimiz günlerde bir güncelleme ile Samsung bu yeni yayımlanan yedek Note 7 cihazlarla ilgili taşıyıcıların ve tüketicilerin endişelerini anladığını söyledi ve ekledi; "Biz nedenini belirlemek için raporları araştırıyoruz ve olduğunca hızlı hareket etmeye çalışıyoruz, en kısa sürede bulguları paylaşacağız. Biz ürün güvenliği sorunu sonuçlandırmak için CPSC (ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu) ile birlikte çalışacağız. Biz bu durumu ele almak için acil adımlar atmaya çalışıyoruz." dedi.
Samsung Electronics' in hisseleri Seul'de % 1,5 düşüşle kapandı. İtibar Yönetim Danışmanı olan Eric Schiffer bu konuda şirket imajına zararı azaltmak için harekete geçmeye ihtiyacı olduklarını söyledi. Ayrıca "Note 7'nin satışının devam etmesine izin verilirse, bu modern teknoloji tarihinin kendi kendini yok eden büyük bir eylem olacak. " dedi.