• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel (Şanlıurfa Ev Yemekleri )Bostanalı Tas Kebabı Tarifi

Hasan İskan

Şanlıurfa
Emektar Üye
Üyelik Tarihi
17 Ağu 2022
Konular
348
Mesajlar
2,017
MFC Puanı
26,020
(Şanlıurfa Ev Yemekleri )Bostanalı Tas Kebabı Tarifi :

Bostanalı Tas Kebabı​

test

Malzemeler (5 Kişilik)
1 kg yağsız kuzu eti 2 adet iri soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
½ su bardağı sadeyağ Karışık baharat
1 kahve fincanı nar pekmezi
½ demet yeşil soğan 1 demet maydanoz Tuz
Hazırlanışı
Büyük bir tavaya, et yıkanıp kuşbaşı doğranarak konulur. Soğanlar temizlenip başları kesilir ve kabukları soyulup iri iri doğranarak etin üzerine ilave edilir. Et ve soğanın üzerine salça, tuz ve baharat dökülüp harmanlanarak büyük bir tasın içine alınır, karıştırılıp tavaya ters kapatılır. Yağ ve az su ilave edilerek çok kısık bir ateşin üzerinde, suyu bittiğinde tamamlanacak şekilde üç-dört saat pişirilir. Pişince ateşten alınıp, ayıklanmış ve kıyılmış yeşil soğan, maydanoz, tuz ve nar pekmezi karıştırılmak suretiyle tasın etrafına dökülür. Şekli bozulmadan tepsiyle sofraya alındıktan sonra tas kaldırılıp servis yapılır, beyaz pilavla yenilir.
Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN
 
Üst