Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saray Sarması Tarifi

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    33,194
  • MFC Puanı
    67,436
  • MFC Seviyesi

Saray Sarması Tarifi


Muhallebisi için:
1 paket margarin
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre + 3 su bardağı süt
1 paket vanilya
İçi için:
2 adet muz
Üzeri için:
1 paket krem şanti
2 paket petibör bisküvi
1 paket kakao


Büyük boy fırın tepsisine hindistan cevizinin tamamını dökelim ve yayalım.
Margarini eritelim ve içine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine karıştırarak 1 litre sütü, toz şekeri, kakaoyu ve vanilyayı ilave edip pişirelim.
Göz göz olduğunda ocaktan alalım ve 5-6 dakika mikserle çırpalım.
Hazırladığımız muhallebiyi dikkatlice hindistan cevizinin üzerine döküp yayalım.
Krem şantinin içine 1 su bardağı soğuk sütü koyalım ve koyulaşana kadar çırpalım.
Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi dökelim ve yayalım.
Üzerini streç ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim.
Tepsini kısa kenarını 3 parçaya ve uzun kenarını ise 6 parçaya bölelim.
Her parçanın üzerine bir adet ceviz parçası koyalım ve spatula yardımıyla rulo şeklinde saralım.
Saray Sarmaların üzerini ceviz parçaları ile süsleyip servis yapalım.

 
Üst Alt