• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sarımsağın Vücuda Etkileri

vioLeta

| Az İnsan Çok Huzur |
Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Mesajlar
2,530
MFC Puanı
310
Yapılan araştırmalarda sıkça sarımsak yiyenlerin soğuk algınlığına yakalanma riskinin %70 daha az olduğu görüldü.

Sarımsak ayrıca tansiyonu dengeler ve içerisinde bulunan yüksek orandaki antioksidanlar sayesinde Alzheimer ve demans riskini azaltır.

Günde 6 diş kavrulmuş sarımsak yediğinizde ise vücudunuza inanılmaz bir takviye sağlamış oluyorsunuz. Sarımsağı yedikten sonra olanlar:

1. saat: Vücudunuz sarımsağı sindirir ve içindeki besleyici maddeleri emer.

2. ve 4. Saat: Sarımsağın içinde bulunan ve vücudunuzun emdiği besleyici maddeler vücudunuzdaki kanser hücreleri ve serbest radikallerle mücadele eder.

3. ve 6. Saat: Metabolizma hızınız artar. Vücudunuzdaki yağlar erimeye başlar ve fazlalık sıvılar vücuttan atılır.

4. ve 7. Saat: Sarımsağın antibakteriyel faydaları etkisini göstermeye başlar ve kan dolaşımına karışır. Sarımsak vücuttaki bakterilerle savaşmaya başlar.

5. ve 10. Saat: Sarımsakta bulunan besleyici maddeler oksidasyon oluşma riskini azaltır.

6. ve 24. Saat: Sarımsağın içindeki besleyici maddeler sayesinde:

1-) Kolesterol düşer.
2-) Kalp sorunlarına neden olan damar tıkanıklıkları önlenir.
3-) Tansiyon dengelenir.
4-) Sinir sistemi güçlenir.
5-) Vücuda ağır metallerin girmesi engellenir.
6-) Kemikler ve eklemler güçlenir.
7-) Daha az yorgun hissedilir.
:cool: Vücudunuz daha atletik olur.
9-) Hücreler sağlığına kavuşur.


Bu süreç boyunca bolca su içmek, sağlıklı şeyler yemek, kolay sindirilebilen besinler, kırmızı et ve mutlaka tüketecekseniz rafine şeker tüketmek çok önemli.

Kavurmak için ise, Sarımsağı tepsiye koyun ve 350 derecede yumuşak kıvama gelene kadar pişirin.
 
Çoğu yemeğe mükemmel tat veriyo çok severim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Faydası çok ama çoğu zaman bende yiyemiyorum
 
Geri
Üst