• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sebze Çorbası

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Özellikle havaların dalgalanmaya başladığı bugünlerde vücut direncinizi arttıracak hastalıklara karşı sizi koruyacak bol vitaminli sebze çorbası ile karşınızdayız. Hazırlanışı basit olan ve heryerde bulabileceğiniz malzemeler ile de her bütçeye hitap etmekte.. Özellikle diyetlerinizde kullanabilirsiniz. Sindirim sisteminizi hızlandırarak kilo vermenize yardım edecektir. Sebze çorbası ile günlük ihtiyacınız olan protein ve vitamini de karşılayabilirsiniz.. Hazırsanız çorbamızın yapımına geçebiliriz.

Malzemeler

1 kahve fincanı pirinç

1 adet kereviz

1 adet patates

1 adet kırmızı dolmalık biber

1 adet havuç

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri iri iri doğrayın. Soğan ve salçayı iyice kavurun. Sebzeleri tencereye ekleyin. Düdüklü tencerede 2. kademede 8 dakika pişirin. Düdüklü tencerenin basıncı düşürüldükten sonra yumuşayan malzemeleri blenderden geçirip servis edin.

Afiyet Olsun.

Sebze Çorbası Kaç Kalori

Not: 4 kişilik olan bu tarifte porsiyon başınayaklaşık 150 kalori düşmektedir. Çorba bolca sebze içerdiğinden vitamin mineral ve lif açısından da zengindir.
 
Üst