Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,083
  • MFC Puanı
    329
  • MFC Seviyesi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi





Sebzeli Bulgur Pilavı

Bulgur pilavını kim sevmez? İşte taze mevsim sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz leziz mi leziz ‘Sebzeli Bulgur Pilavı’ tarifimiz:
Malzemeler (4 kişilik)
4 adet çarliston veya sivri biber
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ (ayçiçek yağı)
2 orta boy domates
1 büyük boy kuru soğan
Tuz, karabiber
Su
Yapılışı:
İnce doğranmış biberleri ve soğanları yağ ile birlikte 5 dakika kavurun, kabuklarını soymadan küp küp doğradığınız domatesleri ilave edip 5 dakika pişirin. Bulguru ve tuzu birlikte tencereye ekleyip 5 dakika bulgurlar domateslerin suyunu çekene kadar pişirip 1 su bardağı su ilave edin. Tencerenin ağzını kapamadan suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Tahta kaşığı pilava batırdığınızda dik duruyorsa pilavınız pişmiş demektir. Karabiber serperek servis edebilirsiniz.
Sebzeli bulgur pilavı porsiyon ölçüsü: 6 -7 yemek kaşığı
1 porsiyon sebzeli bulgur pilavı değişim ölçüsü: 2 ekmek+1/2 sebze+1yağ
1 porsiyon sebzeli bulgur pilavı: 200 kalori
Diyetisyen Notu:
Bulgur pilavı Anadolu ve Türk yemek kültüründe çok önemli bir yemektir. Buğday Anadolu topraklarında yetişen önemli bir tahıldır. Buğdaydan yapılan birçok ürün de doğal olarak Türk toplumunun temel yiyecek olmuştur. Bulgur buğdayın haşlanıp kurutulduktan sonra parçalanması sonucu üretilir. B grubu vitaminlerinden olan B1 yani tiaminden oldukça zengindir. Ayrıca lif içeriği yüksektir ve bu özelliği ile Glisemik indeksi düşük, kalorisi düşük ve doyurucu bir besindir.
Yeterli ve dengeli beslenmek için tahıllara her öğün yeterince yer vermek gerekir. Bulgur pilavı ekmek alternatifi olarak yemeklerinizi çeşitlendirmenize olanak sağlar. Tadı damağınızda kalacak bulgur pilavını haftada bir iki kez sofralarınıza konuk edebilirsiniz.
 
Üst Alt