• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi



sebzeli-bulgur-pilavi.jpg


Sebzeli Bulgur Pilavı

Bulgur pilavını kim sevmez? İşte taze mevsim sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz leziz mi leziz ‘Sebzeli Bulgur Pilavı’ tarifimiz:
Malzemeler (4 kişilik)
4 adet çarliston veya sivri biber
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ (ayçiçek yağı)
2 orta boy domates
1 büyük boy kuru soğan
Tuz, karabiber
Su
Yapılışı:
İnce doğranmış biberleri ve soğanları yağ ile birlikte 5 dakika kavurun, kabuklarını soymadan küp küp doğradığınız domatesleri ilave edip 5 dakika pişirin. Bulguru ve tuzu birlikte tencereye ekleyip 5 dakika bulgurlar domateslerin suyunu çekene kadar pişirip 1 su bardağı su ilave edin. Tencerenin ağzını kapamadan suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Tahta kaşığı pilava batırdığınızda dik duruyorsa pilavınız pişmiş demektir. Karabiber serperek servis edebilirsiniz.
Sebzeli bulgur pilavı porsiyon ölçüsü: 6 -7 yemek kaşığı
1 porsiyon sebzeli bulgur pilavı değişim ölçüsü: 2 ekmek+1/2 sebze+1yağ
1 porsiyon sebzeli bulgur pilavı: 200 kalori
Diyetisyen Notu:
Bulgur pilavı Anadolu ve Türk yemek kültüründe çok önemli bir yemektir. Buğday Anadolu topraklarında yetişen önemli bir tahıldır. Buğdaydan yapılan birçok ürün de doğal olarak Türk toplumunun temel yiyecek olmuştur. Bulgur buğdayın haşlanıp kurutulduktan sonra parçalanması sonucu üretilir. B grubu vitaminlerinden olan B1 yani tiaminden oldukça zengindir. Ayrıca lif içeriği yüksektir ve bu özelliği ile Glisemik indeksi düşük, kalorisi düşük ve doyurucu bir besindir.
Yeterli ve dengeli beslenmek için tahıllara her öğün yeterince yer vermek gerekir. Bulgur pilavı ekmek alternatifi olarak yemeklerinizi çeşitlendirmenize olanak sağlar. Tadı damağınızda kalacak bulgur pilavını haftada bir iki kez sofralarınıza konuk edebilirsiniz.
 
Üst