• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sebzeli Cheesecake

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
29-08-2014-12-49-461.jpg


Malzemeler:
1 büyük patlıcan
8 orta boy bebek kabak
1 kg bal kabağı,
soyulmuş 1 büyük kırmızı biber
30 ml tereyağı
40 ml zeytinyağı
6 yumurta,
çırpılmış 300 gr ricotta peyniri
15 ml taze kekik
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
250 ml mozzarella peyniri,
rendelenmiş
20 gr taze fesleğen

Hazırlanışı:

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Patlıcanları çizgili bir şekilde soyun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin. Üzerlerine tuz dökerek kenarda birkaç dakika bekletin. Ardından tuzlarını suda akıtın ve kağıt havlu ile kurulayın. Bebek kabakları, balkabaklarını ve kırmızı biberleri de aynı şekilde uzunlamasına ince ince dilimleyin. Isıtılmış tereyağı ve zeytinyağında kızartın. Yumurta, ricotta peyniri, kekik, tuz ve taze çekilmiş karabiberi bir kapta karıştırın. 20 cm çapında bir fırın kabının kenarlarını yağlayın, zeminini de fırın kağıdıyla kaplayın. Üzerine patlıcan, kabak, balkabağı ve kırmızıbiberlerin yarısını yayın. Ricottalı karışımın yarısını da ilave edin. En üste mozzarella peynirini parça parça serptikten sonra 20-30 dakika fırınlayın. Cheesecake’i ters çevirip servis tabağına almadan önce birkaç dakika bekleyin. Fesleğen ile süsleyin. Yanında taze ekmekle ister sıcak, isterseniz de soğuk olarak servis edin.​
 
Üst