Peony
Onursal Üye
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Konular
- 12,075
- Mesajlar
- 34,903
- MFC Puanı
- 57,450
Malzemeler
1 Yemek kaşığı Biber Salçası
2 Adet Domates
2 Yemek kaşığı Domates Salçası
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Patates
2 Adet Patlıcan
1 Baş Sarımsak
3 Adet Sivri Biber
3 Yemek kaşığı Su
Yarım Kg Taze Fasulye
1 Yemek kaşığı Tereyağı
Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Tuz, Zeytinyağı
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun ve iri iri küpler halinde doğrayın, küp doğranmış patatesleri patlıcanlardan biraz daha küçük küpler halinde doğrayın. Güvece sırasıyla iri doğranmış soğan, patlıcan, patates, fasulye, biber, sarımsakların yarısını ekleyin tuz ve karabiber de serpin. Ardından aynı sırayla iri doğranmış sivri biberleri ilave edin ve yine tuz ve karabiber ekleyin. Salçaları suda açın, kabukları soyulmuş küp doğranmış domateslerle karıştırın ve güvecin üzerine dökün. Üzerine zeytinyağını gezdirin ve tereyağını küçük küpler şeklinde en üste yerleştirip ateşe alın. 35-45 dakika orta ateşte pişirin.