- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Mesajlar
- 44,845
- MFC Puanı
- 29,234

Malzemeler
2 Adet Havuç
Yarım Kg Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Adet Limonun Suyu
Çeyrek Demet Maydanoz
2 Adet Patates
1 Kahve Fincanı Pirinç
2 Yemek kaşığı Tereyağı
1 Çay bardağı Un
Kararında Karabiber, Tuz
Hazırlanışı
Soğanı ve maydanozu blendırda çok ezmeden parçalayın. Kıyma, soğan, maydanoz ve yıkanmış pirinci, tuzu, karabiberi karıştırarak iyice yoğurun. Kıymadan minik minik yuvarlaklar alıp yuvarlayarak köfte yapın. Unu bir tepsiye dökün ve yuvarladığınız köfteleri unun içine atarak yuvarlayın ve her tarafına bulanmasını sağlayın. Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın ve havuçları önceden tereyağına atıp biraz pişirdikten sonra, patatesleride içine atıp 5 dakika kadar kavurun. Patates ve havuçların üstüne yeteri kadar sıcak su ve tuz ekleyerek kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra unlanmış köfteleri, teker teker tencereye atalım ve ilk etapta karıştırmadan 5 dakika pişmesini bekleyin.( Hemen karıştırısanız, köfteler dağılabilir ) Köfteler ve havuç piştikten sonra limon suyu katın ve sebzeli sulu köfteye servise yakın çok ince doğranmış bir kaç dal maydanozu serpin. Afiyet olsun.