Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şeftalili Panna Cotta

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,155
  • MFC Puanı
    151
  • MFC Seviyesi

Malzemeler
Yarım kg şeftali
2 adet yaprak jelatin veya
1 çorba kaşığı toz jelatin
Yarım su bardağı soğuk su
Yarım su bardağı tozşeker

Panna cotta için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı tozşeker
3 adet yaprak jelatin veya bir buçuk çorba kaşığı toz jelatin
1 çay kaşığı vanilya

Şeftalili Panna Cotta Yapılışı
ŞEFTALİLERİN kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Robottan geçirip, püre haline getirin. Yaprak jelatini yumuşaması için yarım su bardağı soğuk suyun içinde 10-15 dakika bekletin. Toz jelatin kullanıyorsanız, soğuk suyun içinde karıştırarak erimesini sağlayın. Şeftali, jelatin ve tozşekeri bir tencereye alıp, 5 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve karışımı küçük sufle kalıplarının içine paylaştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Panna cotta için süt, krema, tozşeker ve yaprak veya toz jelatini tencereye koyup, karıştırarak 4-5 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ilave edip, ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra tencereyi buz dolu bir kabın içine oturtun ve karıştırarak hafifçe koyulaşmasını bekleyin. Soğuması için buzdolabına aldığınız sufle kaplarının içinde bulunan şeftali karışımının üzerine, panna cotta'yı paylaştırın. Tekrar buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Servis yapmadan önce kolay çıkması için kaplarınızı sıcak suya batırıp çıkarın. Daha sonra servis tabağına ters çevirin.
 
Üst Alt