OBERON
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
- Konular
- 2,670
- Mesajlar
- 2,919
- MFC Puanı
- 1,410
Bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz en paşa tatlı.
Malzeme Listesi
200 gr bayat ekmek içi
1
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker (şerbeti için)
1 su bardağı su (şerbeti için)
1/2 adet limonun suyu (şerbeti için)
Hazırlanışı
Adım 1
Bir tencerenin içine bayat ekmek içlerini küçük parçalara bölüp koyun. Üzerine süt döküp yarım saat bekletin.
Adım 2
Bu süre sonunda sırası ile yumurtaları
Adım 3
Üzerini kaşığın tersi ile düzleyin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirin.
Adım 4
Bu sırada su ile şekeri bir tencereye koyup karıştırarak kıvamı koyulaşana dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Adım 5
Soğuması için serin bir yere kaldırın. Şerbeti ılık olarak üzerine dökün ve şerbet çekene kadar dilimlere ayırın.
Püf Noktası : Sade ya da kaymak ile servis yapabilirsiniz.