Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sevenleri Ayırmak Günah mı?

MonteKristo

Ben o yoldan çıktım
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    1,903
Sevmek karın doyurmuyor :p

Sosyete

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    78
İyi- kötü , Ahlak ile edep...
Kültürlere göre değişen önemli kavramlardır.
Bir çok seven kültür ve inançlar nedeniyle çatışma noktalarından sonra ayrılma durumuna gelmektedir.
Öncelikle (bence) aile bireyleriyle anlaşan kadın ya da erkek mutlu bir beraberlik kuracağını düşünmektedir. Ne de olsa ailedir çocuğu besleyen ancak çevredir çocuğu yetiştiren.

Ailenin istemediği kişiler genel ahlak kuralları haricinde kültürel yönden uzlaşamayacaklarını düşündüğü kişilerdir. Burada aslında iyi niyet ile çıkar ilişkileri karışmaktadır.
Neyse, aileye girersek çıkamam.

Velhasıl, sevenleri sevdikleri için ayırmak günah ancak görmediğin bir şeyi gözüne soka soka göstermek sevaptır.
Yarın seninle beraber ailende ağlayacaktır.

Kumral Ada

Sevebildiğin kadar Sev Hayat Kısa.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    49
Ayırmayın yahu kimseyi yazık cidden.

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
bazen aileler bazen koşullar ve şartlar bunu gerektirebilir..
sevenleri ayırmak doğru birşey değildir..ancak sevenlerinde gögüs germesi gereken şeyler olabilir..
dini acıdan baktığımızda bir insanla körü körüne evlenilmez..belli usuller ve kaideler icerisinde tanışma evresi olur..bugün bir cok kaynakta dini dayanağı ve temeli olmayan cok sözler sarfediliyor.. halbuki kur'an ı okusalar o dayattıkları kaynakların gerçeği yansıtmadığını farkederler..
sonuçta bir insanla bir hayat paylaşılcak..bunu tanımak görmek bilmek gerekir..fazla aceleci davranılmaması gerekir..
ancak gerek mezhepsel farklılıklar gerek ırksal farklılıklar gerek aile ici sorunlar yüzünden günümüzce bir çok seven insanın kavuşamadığını görüyoruz.. devamı da gelir.. diren diren nereye kadar..bazen tüm gücünü kullansan da herşeye gögüs geremiyorsun..
UMARIM SEVENLER DAİMA BİRBİRİNE KAVUŞUR..

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
Seven sevdiğini sevince ayıramazlar benim fikrim. :)

Okan

Bana öyle bak, anlasınlar...
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -8
Bunu bi Nihat hatipoğluna sorun

Üst Alt