KalbimdekiDeniz
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
- Konular
- 1,319
- Mesajlar
- 1,594
- MFC Puanı
- 940
1 porsiyon
391
kcal
1 porsiyon
353
gram
5
kişilik
Şevketi Bostan Malzemeleri
- 0.5 Su Bardağı (200 Ml Lik) Zeytinyağı
- 1.0 Tatlı Kaşığı Buğday Unu
- 1.0 Tatlı Kaşığı Tuz (İyotsuz)
- 1.0 Adet (Orta/Normal) Kuru Soğan
- 1.0 Adet (Sıkılmış) Limon Suyu
- 1.0 Adet (Orta/Normal) Yumurta Sarısı
- 500.0 Gram Kuzu Eti
- 1.0 Kilogram Şevketi Bostan
Şevketi Bostan Tarifi
Şevketi Bostan yemek tarifi için; Öncelikle şevketi bostan bitkisinin kök kısmını ve dış kısmında bulunan sert yaprakları temizle. Orta büyüklükte doğra. Bol suyla yıka. Derin bir tencereye yağı ve kuşbaşı şeklinde doğradığın etleri koy. Etler suyunu çekip rengi değişinceye kadar pişir. Soğanları yemeklik doğra ve ete ekle, kavurmaya devam et. Son olarak yıkanan şevketi bostanları ekle bir kaç kez karıştır. Güzelce karıştırdıktan sonra limon suyu, tuz ve yemeğin üstünü 4 parmak geçicek kadar su ekle. Düdüklü tencerenin kapağını kapat ve 30-35 dk pişir. Yemek piştikten sonra ayrı bir kapta yarım limonun suyunu, yumurta sarısını ve unu çırparak ekle. Bu karışımı yavaş yavaş yemeğe ilave ederek karıştır. 2-3 dk daha tenceredeki yemeği pişir ve ocaktan al. Şevketi Bostan servise hazır.
Afiyet olsun.
391
kcal
1 porsiyon
353
gram
5
kişilik
Şevketi Bostan Malzemeleri
- 0.5 Su Bardağı (200 Ml Lik) Zeytinyağı
- 1.0 Tatlı Kaşığı Buğday Unu
- 1.0 Tatlı Kaşığı Tuz (İyotsuz)
- 1.0 Adet (Orta/Normal) Kuru Soğan
- 1.0 Adet (Sıkılmış) Limon Suyu
- 1.0 Adet (Orta/Normal) Yumurta Sarısı
- 500.0 Gram Kuzu Eti
- 1.0 Kilogram Şevketi Bostan
Şevketi Bostan Tarifi
Şevketi Bostan yemek tarifi için; Öncelikle şevketi bostan bitkisinin kök kısmını ve dış kısmında bulunan sert yaprakları temizle. Orta büyüklükte doğra. Bol suyla yıka. Derin bir tencereye yağı ve kuşbaşı şeklinde doğradığın etleri koy. Etler suyunu çekip rengi değişinceye kadar pişir. Soğanları yemeklik doğra ve ete ekle, kavurmaya devam et. Son olarak yıkanan şevketi bostanları ekle bir kaç kez karıştır. Güzelce karıştırdıktan sonra limon suyu, tuz ve yemeğin üstünü 4 parmak geçicek kadar su ekle. Düdüklü tencerenin kapağını kapat ve 30-35 dk pişir. Yemek piştikten sonra ayrı bir kapta yarım limonun suyunu, yumurta sarısını ve unu çırparak ekle. Bu karışımı yavaş yavaş yemeğe ilave ederek karıştır. 2-3 dk daha tenceredeki yemeği pişir ve ocaktan al. Şevketi Bostan servise hazır.
Afiyet olsun.