• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Şeytan ve Genç Kadın / Paulo Coelho

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Şeytan ve Genç Kadın / Paulo Coelho


Olay Bercos denilen küçük bir kasabada geçmektedir. Bu kasaba,yeşillikler içindedir, temel geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır, sanayileşme görülmemektedir, teknolojik yeniliklere uzak kalmıştır. Nüfusu az olan bu yerde eski bir kilise vardır. Burada çalışan rahip, kilisenin onarılması, geliştirilmesi için çok çabalamış, kasabaya geldiğinden beri insanları kiliseye gelmeleri için teşvik etmiştir. Ama hiçbir karşılık görememiş hayal kırıklığına uğramıştır, oysa Bercos’a ne ümitlerle gelmiştir, çalışmalarının karşılığını alamayınca mücadeleyi bırakmıştır ve artık Tanrıdan bir mucize beklemektedir. Ayrıca çok büyük,buraya gelen yabancıların konaklayabileceği bir otel vardır. İşte bu otelde, romanımızın kahramanı Chantal çalışmaktadır. Chantal’ın büyükannesi dışında kimsesi yoktur, küçüklüğünden beri o otelde çalışmaktadır. Ama Bercos’u sevmemekte, orayı dar görmekte ve Bercos dışında bir yerde yaşamak istemektedir. Zaten çok güzel ve ayrıca çok meraklı ve ilgili birisi olduğundan otelde bazı müşterilerle adı çıkmıştır, ama o bunu önemsemez, o sadece burdan kurtulmanın peşindedir. Tek dostu kasabanın en yaşlısı olan Berta’dır. Berta,eşini yeni kaybetmiştir ve o öldükten sonra da onunla bağlantı kurabildiğini iddia ettiğinden ve sabahtan akşama kadar evinin önünde bir sandalyede hiç konuşmadan oturduğundan dolayı herkes onu deli diye çağırmaktadır. Ama onun böyle davranmasın bir nedeni vardır. Eşi ona kasabalarına gelebilecek olan bir tehlikeden bahsetmiştir, onun iddialarına göre kasabaya bir yabancı gelecek ve artık kasabanın geleceği değişecektir.

İşte bu beklentiler içinde bir gün kasabaya bir yabancı gelir ve Chantal’ın çalıştığı otelde iki hafta kalmak için yer ayırtır. Berta, yabancının kasabaya gelişiyle bir kuşkuya kapılır, ondan çok kötü bir elektrik almıştır ve merakla olacakları izlemektedir. Kasabaya yeni gelen bu yabancıyla Chantal tanışır ve aralarında bir arkadaşlık oluşur. Yabancı ona kitaplar verir. Derken bir gün Chantal ormanda yürürken yabancıya rastlar ve onu takip eder. Bir de ne görsün,yabancı toprağa tonlarca altın gömmektedir, Chantal çok şaşırır ama yabancı onu fark eder ve Chantal yakalanmış olur. Yabancı ise ondan bir şey istemektedir. Eğer bu köyde bir cinayet işlenirse yabancı bu altınları kasabaya bağışlayacak ve Bercos’un kaderi değişecek, o da gelişecektir. Chantal,bunu çok saçma ve ürkütücü bulur. O güne kadar o kasabada hiçbir kanun dışı olay yaşanmamıştır, herkes birbirini tanımaktadır. Ama öte yandan Bercos bir an önce sanayileşemezse artık ekonomik varlığını sürdüremeyecektir, zaten artık buraya turistler de gelmez olmuş ve hiçbir gelir elde edilemez olmuştur. Ayrıca bu, Chantal’ın hayallerini gerçekleştirmesi ve bu kasabadan sonsuza dek uzaklaşabilmesi için harika bir fırsattır. Ama merak ettiği bir şey vardır, niçin yabancı kasabada bir cinayetin işlenmesini istemektedir. O kadar ısrarla sormasına rağmen yabancı gerekçesini açıklamaz ve Chantal’dan o gece tüm kasaba halkını otelin salonuna toplamasını ve bu öneriyi onlara aktarmasını ister. Chantal,bunu kabul eder ve belediye başkanı ve rahip de dahil olmak üzere herkesi çağırır.

Herkes büyük bir merakla toplantıya katılır.Chantal gerekli açıklamayı yaptığında ise herkes derin bir dehşete kapılır. Herkes dışardan bunu kabul etmemiş biçimde gözükse de aslında birçoğunun içinde bu gizli istek yatmaktadır. Nedeni de çocuklarının geleceğidir. Eğer bu para kasabaya yatırılırsa herkesin geleceği kurtulacaktır. Bu ikilem herkesi derin düşüncelere yöneltir. Belediye başkanının aklına ise parlak bir fikir gelir,bunu rahiple görüşmek üzre eşinin de katılacağı bir gizli görüşme hazırlar. Belediye başkanı rahibe bu paranın gerekliliğini anlatır. Ama bir kurban gerekmektedir. Bu kurban olarak da akıllarda tek bir isim vardır:Berta. Berta,gerek köyün en yaşlısı olduğundan,gerekse kaybettiği eşini çok özlediğinden en uygun kişi olarak düşünülmektedir. Rahipse, bunun mümkün olabileceği, bunun tüm bir halkın geleceği ve Bercos’un geleceği için yapılması gerektiği görüşüne katılır. Eğer bu parayı alabilirse kiliseyi yeniden onarabilecek ve daha çok insanın kiliseye katılmasını sağlayabilecektir. Tek sorun kasaba halkıdır. İşte bu sorunların tartışılması için Berta’nın katılmayacağı bir toplantı düzenlenilmesine karar verilir.

Bu arada Chantal yabancıyla konuşmanın bir yolunu bulur ve ondan asıl nedenini anlatmasını ister. O da anlatır. Eskiden bir silah mühendisi olduğunu, son model, teknolojik silahların üretimi ve dışa satımıyla ilgilendiğinden bahseder. Ancak silahlar kanunsuz işler yapan bir örgütün eline geçmiştir ve bu herkes için çok tehlikeli bir durumdur. Polis,örgütün izini sürer, ama hiçbir ipucu elde edemez ta ki onların gerçekleştirdiği bir saldırıya kadar. Bu saldırıda yabancının ürettiği silahlar kullanılarak eşi ve küçük kızı örgütün düzenlediği saldırıya kurban giderler ve polis bu saldırıdan sonra örgütü yakalar ve hapseder. Yabancı buna isyan eder, inancını yitirmiştir artık. Tüm insanların kötü olduğunu,iyilik diye bir şeyin olmadığını savunur. Ve bu görüşünü kanıtlamak için de şimdiye kadar hiçbir kanun dışı olaya sahne olmayan Bercos’u seçmiştir. Amacı böyle bir yerdeki insanların bile içlerinde barınan o kötülüğü göstermek ve fikrini kanıtlamaktır, para onun için önemini çoktan yitirmiştir artık. Chantal ise onun içinde bulunduğu bu karamsarlıktan etkilenerek böyle düşündüğünü, aslında yanıldığını ona anlatır. Yabancı ise derdini paylaştığı için rahatlamış,düşünceleri ferahlamıştır. Biraz olsun içindeki şeytan yenilgiyi tatmıştır ve yavaş yavaş yabancıyı terketmeye başlar.

Tüm bunlar olurken belediye başkanı ve rahip toplantıyı düzenlemiş ve başta birkaç lişi itiraz etse de sonradan herkes kurban olarak Berta’nın seçilmesine karar verir ve onu öldürecekleri günü belirlerler. Ama bundan Chantal’ın büyükannesi rahatsız olur ve olayları Chantal’a bildirir. Şimdi Chantal’a Berta’yı kurtarmak ve olayları aydınlatmak düşer. İkisi de Berta’ya olayları anlatmak için gittiklerinde Berta’nın aslında herşeyi bildiğini anlarlar. Ölen eşi ona çoktan anlatmıştır. Onları şaşırtan Berta’nın kaderine boyun eğmesidir. Berta ise bunları umursamaz,tek üzüldüğü şey hayatında denizi hiç görmemesidir.

Ve o gün gelir.Rahip yanına iki kişi alarak Berta’nın evine gider. Berta zaten olaylara kendisini ruhen hazırlamıştır. Uyku haplarını içer ve gözleri bağlanarak kasabanın meydanına getirilir. Orada ona ateş edilecektir. İşte tam bu sırada Chantal, Berta’nın önüne geçer ve olaya engel olmak ister. Yabancı da olanları izlemektedir ve pişman olmuştur, Chantal’ın halkı ikna etmesini dilemektedir. Berta öldürülse bile bu altının işe yaramayacığını, altının değil paraya ihtiyaçları olduğunu ve bu altını paraya çevirirken devlet tarafından şüphe toplayacaklarını, bu olayın araştırılıp ellerinde hiçbirşeyin kalmayacağını anlatır. Ve konuşmasını bitirerek ateş alanından çekilir.Ama o çekildikten sonra herkes bunun bir hata olduğunun farkına varır ve söz konusunun bir insanın hayatı olduğunu ve kendilerinden cinayet işlemelerini isteyen birine güvenmenin hata olduğunu, bunun aslında bir tuzak olduğunu anlarlar. Bu gelişmelerin üzerine yabancı altını kasabaya bağışlar ve yasal işlemleriyle bizzat ilgileneceğine söz verir. Berta kurtulmuştur ve yabancı iyi ile kötüyü görmüş ve insanların içinde,gizli kalmış duygularında kötüye yer olduğu kadar iyiye de yer olduğunu bir kez daha anlar, inancı yerine gelir, ruhundaki şeytan onu terkeder.


-alıntı-
 
Üst