• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sezonun Merak Uyandıran 7 Tiyatro Oyunu

Sentinus

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Ağu 2013
Konular
3,490
Mesajlar
10,553
MFC Puanı
7,510
2016-2017 Tiyatro sezonunun seyirci tarafından merakla beklenen tiyatro oyunları


1. Torun İstiyorum



torun-istiyorum_780x440-fsvpxjkg43.jpg

Kısa zamanda hatırı sayılır bir takipçi kitlesine erişen moda Sahnesi, sezonun iddialı işlerinden biriyle kapılarını açıyor. Thomas Jonigk’in yazdığı, dilimize Siber Arslan Yeşilay’ın çevirdiği ve Kemal Aydpğan’ın yönettiği oyunun oyuncu kadrosunda Nazan Kesal, Münircan Cindoruk, Caner Cindoruk, Aslı Samaz, Hülya Gülşen, Bülent Çolak ve Ahsen Özercan var. Hemen hemen yaptıkları bütün oyunlarla merak uyandırmayı başaran Moda Sahnesi’nin Torun İstiyorum adlı oyununun da ilgi göreceği aşikar.



2. Kozalar



kozalar_780x438-z5558vgaba.png

Uluslararası Avignon Tiyatro Festivali’ne giderek büyük sükse yapan Pangar, sezonun merak edilen oyunlarından Kozalar’ı seyircisiyle buluşturacak. Usta yazar Adalet Ağaoğlu imzası taşıyan oyunun yönetmeni ise seyircinin çok sevdiği isimlerden Ayşenil Şamlıoğlu. Demet Evgar, Binnur Kaya ve Esra Dermancıoğlu’nun rol aldığı Kozalar, şimdiden pek çok tiyatroseverin listesinde bulunmakta. Oyunu ay sonunda Zorlu PSM’de seyredebilirsiniz.



3. İvan İvanoviç var mıydı yok muydu?



ivan-ivanovic-var-miydi-yok-muydu_780x431-xg3dk9iiya.jpg

İki sezon önce sahneledikleri Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı ile büyük bir çıkış yakalayan Tiyatro Adam, yeni sezonda bir Nazım Hikmet oyunuyla izleyicisinin karşısında olacak: İvan İvanoviç Var Mıydı Yok Muydu… Stalin sonrası bir sorgulama dönemini kaleme almış olan ünlü şair Nazım Hikmet’in bu metnini sahneye taşıyan isim ise Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda başarılı işlere imza atmış olan Emrah Eren. Sezon içinde mutlaka görülmeli.



4. Beyaz Adam Ağacı Keser



beyaz-adam-agaci-keser_780x508-1d4v31enhi.jpg

Yaz aylarından başladıkları tanıtımlarıyla dikkatleri üzerlerine çeken gusto, sezonun merak uyandıran oyunlarından birisi ile seyircisini buluşturmayı planlıyor. Son dönemin başarılı genç tiyatrocularından olan Gökhan Erarslan, kendi yazıp yönettiği Beyaz Adam Ağacı Keser ile bu sefer kendi tiyatrosunda yeni bir yolculuğa çıkacak. Oyunda Onur Bilge, Ezgi Hüyükpınar Erarslan, Talha Kaya, İffet Kendirli, Cansu Fırıncı ve Vural Buldu rol alıyor.



5. Kundakçı



kundakci_780x1125-qgnvlvr364.jpg

Tiyatro seyircisinin ajandasında her zaman özel bir yeri olan oyun Atölyesi yeni sezona yeni bir oyunla başlıyor. Grigory Gorin’in yazdığı, Haluk Bilginer’in çevirdiği ve Muharrem Özcan’ın yönettiği Kundakçı adlı oyun bu sezonun merak edilen oyunlarından birisi. Bizi milattan önceki döneme götürüp eğlenceli bir seyirlik vaat eden Kundakçı için daha şimdiden yerler ayrılmış durumda.



6. Notre Dame Quasimodo Müzikali



notre-dame-quasimodo-muzikali_780x438-c4jfh5nzml.jpg

oyun Fransız ve Londra’dan gelen dansçılar ile tam bir görsel seyre imza atıyor. Fransız İhtilali sonrası Fransa’nın karanlık günlerinden kesitler veren bir müzikal. Oyunda çirkin, kambur, engelli ve çok acayip bir yaratık olan Kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun, semtte yaşayan Çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını, Zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alan bir müzikal.


7. Medet



medet_780x547-0mzdi3exqv.jpg

Melike Güner, Faruk Barman ve Sinem Reyhan Kıroğlu'nun oynadığı "Medet", YanEtki Tiyatro’nun yeni sahnesi Maya Cüneyt Türel Sahnesi'nde...


 
Üst