• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sıcak keçi peynirli ıspanak salatası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BoluBeyi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BoluBeyi

Hepinizin Canı Cennete ..!
Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
9 Yıl 2 Ay
Mesajlar
4,578
Tepkime puanı
4,830
Malzemeler

8 dal taze kekik
6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
200 gr keçi peyniri
200 gr kuzu ıspanak
2 çay kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı hardal
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
* Ispanakların yapraklarını saplarından ayırıp yıkayın. Taze kekikleri yıkayıp süzün. 4 dal kekiği 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla bir kaba alın. Keçi peynirini dilimleyip kekikli yağın içinde 4 saat bekletin.

* Kalan taze kekikleri kıyıp hardal, sirke ve yumurta sarısı ile karıştırın. Kalan zeytinyağını azar azar ekleyip çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

* Keçi peynirini beklettiğiniz zeytinyağından alın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Keçi peynirlerini erimeye başlayıncaya kadar iki taraflı kızartın.

* Ispanakları bir kâsede hardallı ve yumurtalı sosla harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine kızarmış keçi peyniri dilimlerini yerleştirip bekletmeden servis yapın.
 
Geri
Üst