Sıcak Ot Tarifi

Herkül

Canım Dedem
Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,791
Mesajlar
29,713
MFC Puanı
16,340
Sıcak Ot Tarifi
nJPWma.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 demet deniz börülcesi
1 demet pazı
4 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Servisi için
1 diş sarımsak
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz biber

m160112_fceb4.jpg

Derin bir tencereye bolca su koyun ve kaynatın, kaynamaya başlayan suyun içerisine 4 diş sarımsağı kabuğuyla birlikte atın.İki demet deniz börülcesini de içerisine atın. Bu şekilde, börülceler yumuşayana dek 15 dakika kaynatın.Börülceler pişince onları kaynar suyun içinden alın soğuk suyun altından geçirin, böylece yeşil renklerini koruyacaklardır. Kaynarken içerisine attığınız sarımsakları alıp, bir kenara ayırın.Pazıları yıkayın ve ince ince doğrayın. Yanmaz tabanlı bir tencerede yağı ısıtın ve pazıları içerisine atıp, tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak pazılar pişene dek kavurun.Kavurup, pişirdiğiniz pazıların içine haşladığınız deniz börülcelerini koyun ve güzelce karıştırın. Tuzunu da ilave edin.Ayrı bir kabın içine yoğurdu alın, pişirmiş olduğunuz sarımsakları ezerek yoğurdun içine katın. Daha keskin bir tat vermesi için bir diş çiğ sarımsağı da döverek yoğurda karıştırın.Pazı ve deniz börülcesi karışımını ılık ılık, bir servis tabağına alın. Üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve en üstüne zeytinyağında kızdırdığınız kırmızı biberi de gezdirerek servis edin.

m160112_d2c69.gif
 
Üst