• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sigarayı Bırakmayı Zorlaştırmanın 9 Garanti Yolu

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
1. Sigarayı azaltın

Eğer sigarayı bırakmayı zorlaştırmak ve sonunda da başarısız olmak istiyorsanız sigarayı azaltın. Her gün birer birer azaltın. Böylece kendinize büyük bir işkence yaratmış olacaksınız. İçtiğiniz sigaraların kıymeti artacak. Gözünüz saatte bir sonraki sigarayı bekliyor olacaksınız. Sonunda da kendi temponuza geri döneceksiniz. Ve sigaraya olan “bağlılığınızı” daha da arttırmış olarak!

2. Sigarayı hatırlatanlardan kaçın

Pek çok “sözde uzman” sigarayı bırakmaya alışanlara işlerini zorlaştıracak öneriler verir maalesef. Bunlardan bir tanesi sigarayı bırakan kişinin sigarayı hatırlatacak şeylerden kaçınmasıdır. Eğer sigarayı bırakmayı zorlaştırmak ve sonunda da başarısız olup sigaraya tekrar başlamak istiyorsanız sigarayı bıraktıktan sonra size sigarayı hatırlatan her şeyden uzaklaşın. Böylece hem hayatınızda gerçek boşluklar yaratacaksınız hem de sigaradan kaçarak sigaranın kıymetini arttıracaksınız!

3. İrade gücüyle bırakmaya çalışmak


Sigarayı zor bırakmak ya da başarısız olmak istiyorsanız lütfen sigarayı irade gücünüzle bırakın. Sigarayla inatlaşmaya başlayın bakın bakalım kim kazanıyor. Onu içmemeye çalışındirenmeye çalışın.


4. Sigarayı düşünmemeye çalışın


Sigarayı bırakan kişinin sigarayı düşünmemeye çalışması sigarayı bıraktıktan sonra daha stresli ve mutsuz olmanın en basit yoludur. Aklınıza her sigara geldiğinde sigarayı aklınızdan bir an önce atmaya çalışın. Göreceksiniz ki bu hem mümkün değildir hem de bir düşünceden kaçmanın endişesi ve paniği ile çok daha gergin bir insan olursunuz. Ve en üzücüsü bu gerginliğin sebebinin nikotin eksikliği olduğunu sanacaksınız!

5. Herkesin önerisini dinleyin


Çevrenizdeki sigara içenlerin ya da bırakmış olanların nasıl bırakmanız gerektiği hakkındaki önerilerini dinleyin. Ne kadar çok insandan öneri alırsanız kafanızı o kadar çok karıştıracaksınız. Böylece başarısız olmayı garantileyeceksiniz.

6. Yerine bir şey koyun


Sigarayı bıraktıktan sonra sigaranın yerine bir şey koymaya çalışın. Böylece sigaranın kıymetini iyice arttıracaksınız. Ve sigarayı daha çok özleyeceksiniz. Bu arada bir ipucu: sigaranın yerine koymaya çalışacağınız şeyin çok önemli becerileri olması lazım. Konsantrasyonunuzu arttıracak stresinize iyi gelecek sizi mutlu edecekrahatlatacak can sıkıntınıza iyi gelecek size arkadaşlık edecek vs… Böyle bir şey bulursanızbize de haber verin lütfen.

7. Yılbaşında bırakın

31 Aralık gecesi milyonlarca insan son sigarası olmasını ümit ettiği sigarayı “ağlayarak” söndürür. Tabii ki 1 Ocak sabahına kadar. Hiçbir hazırlık yapmadan sadece “özel bir gün” diye sigarayı bırakmaya kalkın. Bakalım o günün “özel” olmasısizi sigaradan nasıl kurtaracak?

8. Sigaranın zararlarını düşünün


Sigarayı bırakamamak istiyorsanız bir liste yapın. Sigaranın sebep olduğu hastalıkları yazın. Bu listeyi her gün yanınızda taşıyın. Sigaranın zararlarıyla ilgili yazılar okuyun. Sigarayı bırakamamak isteyen siz değil misiniz?

9. Başkası için bırakın


Sakın sigarayı kendiniz için bırakmayın. Yoksa başarılı olma şansınız çok artar. Bunun yerine “eşim istiyor onun için bırakıyorum” “kızım çok baskı yapıyor onun için bırakıyorum” gibi asla işe yaramayacak yollar öneririz. Böylece sadece sigarayı bırakamamayı garantilemeyeceksinizayrıca o diğer kişiyle de bol bol tartışmayı garantileyeceksiniz.
 
Üst