• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sık sık saç kestirmek faydalı mı ? Sık sık saç kestirmenin saça faydası var mı ?

-Ruhefza-

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
4 Mar 2019
Konular
932
Mesajlar
4,109
MFC Puanı
1,190
Dermatoloji Uz. Dr. Şenay Sarıtaş, saç dökülmesi ile ilgili doğru bilinen yanlışları ve yapılması gerekenleri anlattı.
Saç vücudumuzun en kolay ve en hızlı kontrol edilebilen ve görünüşünü değiştirebilen yapısıdır. Ortalama olarak saçlı deride 100.000 adet kıl bulunur. Bunların %90 oranındaki kısmı aktif şekilde büyür. Her saç ortalama olarak 3-7 yıl arasında saçlı deride kalır. Normal olarak günlük saç kaybı 100 adet kabul edilmektedir. Saç kılı ortalama günde 0.4 mm hızla uzar ve insanda kıl gelişimi döngüseldir. “Sık sık saç kestirmek faydalı” inanışı yanlış! Uzun saçların vücutta besin ve enerjiyi kısa saça oranla aldığı inanışı yanlıştır. Saç dökülmesinin çok çeşitli nedenleri vardır. Androgenetik alopesi dediğimiz genetiksel hormonal saç dökülmeleri fizyolojik özelliktir.

Günümüz yaşam şartları ve standartları, bu durumu yaşam kalitesi için bir sorun haline getirmektedir. Saç dökülmesi olan kişinin öncelikle saç dökülme sebeplerinin araştırılması ve nedeni ortaya konduktan sonra etkili ve doğru tedavi yöntemine başvurulmaktadır. Halk arasında yanlış bir inanış vardır sık sık saç kestirmenin faydalı olduğu düşüncesi yaygındır. Ancak bu kesinlikle doğru değildir. Aldığımız gıdalarla vitaminler demir çinko önem taşımaktadır. Saç dökülmesi fizyolojik olabildiği gibi çeşitli hastalıkların habercisi olarak da karşımıza çıkmaktadır. En kısa zamanda dermatoloji uzmanına başvurup neden araştırılmalı ve doğru tedavi başlanılmalıdır.​
 

saphira

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
14 Eki 2019
Konular
754
Mesajlar
6,695
MFC Puanı
53,990
sık sık tan kasıt nasıl bir zaman dilimidir bilemiyorum.. lakin bence evet hızlı büyümeye desteği var gibi.. 4 ayda bir saçlarımı kestiriyorum.. yani en azından kırık olanlar temizlenmiş oluyor ve hızlıca büyüyor saçlarım.. çabucak uzuyor.. eski hali gibi oluyor..
 
Üst