• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Şike 30 senedir var

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Şike 30 senedir var
Aziz Yıldırım'dan gündemi sarsacak sözler: Görevi bırakmayı düşünüyordum ama ilanı görünce kararım değişti. 'Bırakmazsan vurdururuz' diye tehdit ediyorlar. Ben öyle anlıyorum. Be şerefsizler, bu takım kurşunlandı! Ben üç tane zibidiye hesap vermem. Mahkemeden olumsuz karar çıkarsa F.Bahçe üyeliğinden istifa ederim. Bize 'şike yaptılar' dediler. Bizden önce 25-30 yıldır şike yapılıyor bu ülkede. Şampiyonluğu kaybettik. Benim suçum. İsmail Kartal'a kefil oldum, yine olurum

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kongrede seçildiği takdirde, 'Yeniden Yargılama Davası' sonuçlanana kadar başkanlığa devam edeceğini açıkladı. Kulübün hafta sonunda yapılacak kongresi, takımın şampiyonluğu kaybetmesi ve 3 Temmuz süreciyle de ilgili ifadeler kullanan Yıldırım, "Paralel yapının mahkemelerinde yargılandık. Amacımız üzerimizdeki lekeyi kaldırmak" dedi ve şöyle devam etti:

İSTEYEN ADAY OLUR
"Amacımız, F.Bahçe'nin ve kendi üzerimizdeki lekeyi kaldırmak. Biz aklandığımız gün, 7 Temmuz ya da uzarsa bir mahkeme daha uzar. Ondan sonra bir kongre kararı alırım. İsteyen gelir aday olur, seçilirse kulübü yürütür. Ama gazete ilanı altına adını yazmayan korkak ve ödlek ördekleri de bu kulübe yönetici yaptırmam, yaptırmamak için elimden geleni yaparım. Benim muhalefetim de çok sert olur. Tablo ortada bu tabloyu devam ettirebileceklerse, gelip aday olsunlar. F.Bahçe'ye bu tesisleri yaptıracağım, böyle transfer yapacağım. F.Bahçe'yi borçlandırmayacağım. Çok meraklılar ya F.Bahçe'ye borçlandırmaya. Borçlanma, karşılığı varsa olur. Bu kongrede, kimsenin hisse senedi satamaması yönünde karar aldıracağım. Ben dahil kimse hisse senedi satamayacak.

ÖDEMELERİ BİZ DURDURDUK
Bir gün duydunuz mu personelin ayın 3'ünden 5'inden sonra maaşının ödendiğini. Bin kişi çalışıyor fabrika gibi. Futbolcuların bizim kasti ödememe durumumuz dışında parasının ödenmediğini. Mart sonunda tüm paralarını ödemiştik. Ben geldiğimde 3-4 ay maaş almamışlardı sporcular ve personel. Çiçekçiye kadar borç vardı. Ben unutmadım hep yazdım. 3 Temmuz'da hapse girdik. Ne dediler, şike yaptılar. E, bizden 20-30 sene önce şike yapılıyor bu ülkede. Bak Bursa'da Yurdaşer Karahasan'ın, Bursa kalecisini mahkemeye verdiğini, federasyonun 2-3 hafta ceza verdiğini görebilirsiniz. Bizim 12 Numara yazdı bugün, açın bakın. Bir gün bunları dile getirmedik.



AKLANIRSAK NE OLACAK?
Bu mahkemelerden aklanarak çıkarsak; bu kadar hakareti hak ediyor muyuz? Bitsin bu mahkemeler, paralel yapının mahkemelerinde yargılandık biz. Normal mahkemelerde yargılanmadık. Kanunda '3. veya 5. Sulh Ceza'da yargılanır' diyor biz Beşiktaş Özel'de yargılandık. Kumpas diyorlar, Sivas'a İlhan beyin elbise çantasında... 3-4 milyon doları götürdük hiçbir polis görmedi... Bundan daha büyük kumpas var mı ya... Adam çantasının içine koydu caddenin ortasında evine gitti yattı. 100 bin doları evine götürüp yastığının altına koysan sabaha kadar uyanır bakarsın acaba ne oldu diye. Bu kadar mı insanlar aptaldı yani?

KARARIMI DEĞİŞTİRDİM
"Bugün başka türlü konuşacaktım. Konuşmamı ve düşüncemi değiştirdim, ben adayım. Ne zamana kadar? Mahkemenin karar verdiği güne dek. Lehimize verirse, yine bırakacağım, aleyhimize verirse zaten ben bırakmış olacağım. Şunu istiyorum, tribünde oturmak, yendiği zaman alkışlamak, yenildiğinde üzülüp eve gidip hayatıma devam etmek. Bunu yapamıyorum. Hem üzülüyorum, hem üzüntüm evde de devam ediyor. Sabaha kadar. Kimseyi suçlayamıyorum çünkü suçu kendimde arıyorum ve soruyorum 'Neden başkanlık yapıyorsun' diye?"

ÜYELİKTEN İSTİFA EDERİM
"Tek bir derdim var. F.Bahçe şampiyon olmuş veya olmamış, bunun derdinde değilim. F.Bahçeliler'e de hiçbir şey vaat etmiyorum. Tek davam var: F.Bahçe'nin üzerine atılan lekenin temizlenmesi. Onun içinde olan ben ve arkadaşlarımın o lekeyi üzerimizden atmak. Mahkeme Temmuz'un 7 veya 8'inde. Dilerim, bu mahkeme olumlu veya olumsuz bir karar verir. Olumlu yönde verirse, F.Bahçe ve biz temizlenmiş olacağız. Aksi olursa ki; böyle olmaması gerektiğine inanarak söylüyorum, o zaman ben zaten F.Bahçe üyeliğinden istifa ederim. Böyle bir tehlikeyi taşımam ve F.Bahçe'ye de üzerimden taş attırmam. 3 Temmuz sürecinde bizimle birlikte hareket etmeyenler, 2011'de yine aynı şekilde ilan verdi. Kongrede rezil ettim."

ŞEREFSİZLERİ BELİRLETTİM
Kongre cumartesi, listelerini yaparlar, gelirler kürsüye çıkarlar ne vaatleri varsa yaparlar. F.Bahçe Futbol Takımı her sene 1., 2. oluyor. 3 Temmuz sürecinden beri Avrupa'ya gidemiyoruz. Ama mahkeme sonuçlandıktan sonra bu hesaplaşmaları Avrupa'da ve Türkiye'de de yapacağız. Futbol takımı şampiyon oldu, olmadı. Galatasaray 13 yıl olmadı. Tutulan 100 tane adam gidiyor, futbolculara hakaret edip yumurta atıyor. Bu şerefsizlerin hepsini tespit ettirdim, gereken her şeyi hukuki yoldan yapacağım."

KURŞUNLAYANLAR NEREDE?
O çocuklar Rize'de kurşunlandı. Yabancıların psikolojileri... Hiç Avrupa'da bir takımın kurşunlandığını, futbolcusunun dövüldüğünü duydunuz mu? Biz Rize'de kurşunlandık, nerede failler? Gazete ilanlarını verenler mi var arkalarında? 'Çekilmezse sana gösteririz' diyorlar. Onlar mı yaptılar? Stattaki organizasyonlar, saha dışında GFB denilen gruba destek verenler bunlar mı? Ki bunlar... Eminim... İşin özü şu, mahkeme bitene dek kongre seçerse, başkanlığa devam edeceğim. Kongre dışındaki tüm ayak oyunlarında karşılarında beni bulurlar. Yürekleri olmayan, evlerinden çıkamayanlar, gazeteye verdikleri parayı gelip kulübe versin."

ÇAPULCULARA BIRAKMAM
Kongre üyeleri kime teveccüh gösterirse, saygı duyacağız ve ona da başkan diyeceğiz. Ama bilsinler ki ben başkanlığı yine bunlara bırakmam. Kulübümde değerli insanlar var onlarla konuşma yapıyorum. Onlar gelip başkan olacak, yönetimlerde yer alacak. Bu çapulcular değil. Bunu bilsinler. Kimler olduğunu isim isim açıklayacağım. Bu yazıyı yazan adam da uzun yıllar yanımda çalışan bir isim. Sabah 'Utanmıyor musun' dedim. 'Geleceğim' dedi ama korkudan gelemedi. Hulusi Belgü'yü de aradım. Telefonları kapalı, çıkmıyor. Ben buradayım hepsini de kongreye bekliyorum. Kim isterse aday olsun. Kimsenin adaylığını engellemiyorum."

F.BAHÇE'YE ÖMRÜMÜ VERDİM
İnsanlar alıştı, Alex, Ortega, Anelka geldi. 9 milyon dolar bonservis ödenmezken Aziz Yıldırım cebinden verdi. 30 milyon dolar cebimden kulübe harcadım. 17 yıl içinde kimse diyebilir mi; Aziz Yıldırım devletten şu ihaleyi aldı, bu işi yaptırdı diye? Var diyen çıksın söylesin. F.Bahçe'ye ömrümü, hayatımı verdim. Sevdiğim için. İtibarım, başkan olmadan da vardı. Her yerde saygı görüyordum. Herkes diyor ki sevgi yok. Anadolu'ya gidiyorum, sokaklara yalnız çıkıyorum. Ben herkesi koruyorum. Korkmadan geziyorum. Kime sevgi göstermedim? Kulübe ihanet edenlere. Ceplerini doldurmak isteyenleri attım kulüpten."

KARTAL'A YİNE KEFİLİM
"İsmail Hoca'ya 'Kefilim' dedim. Arkasında durdum ve yine de kefilim. Şampiyonluğu kaybettik. Suçlu kim mi? Suçlu benim. Ama ben 50 milyon euro ya da dolar harcasam, çok mu kıymetli olacaktım? Kulüp batacaktı ama Aziz Yıldırım büyük başkan. Bunu yapamam, yapmam da. F.Bahçe'ye ihanet etmem."

TEHDİT EDİYORLAR: 'VURDURURUZ '
Bazı gazetelerde yayınlanan imzasız ilanları sert dille eleştiren Aziz Yıldırım, şöyle konuştu: "Ben buradayım, gazeteye ilan verenleri de kongreye bekliyorum. Ben adayım, herkes de gelip aday olabilir. Belki bırakma yönünde de bir düşüncem olacaktı ve bunu söyleyecektim. Belki, '1-2 gün daha düşüneceğim sonra karar vereceğim' diyecektim. Gazeteleri görünce, kararım değişti. Beni tehdit ediyorlar. 'Rızan olmazsa, bırakmazsan seni vurdururuz' diyorlar. İfade o, benim anladığım o. Ben, 17 sene hiç kimseden korkmadım, bu kulübe hiç kimseyi korku içine sokmadım. Ne yönetimlere, ne kurullara aldım ne kulübün yanından geçtim. Bu 17 sene hiçbir şekilde siyasetin içinde olmadım. Hep F.Bahçe kimliğini siyasetin üstünde tuttum. Hepimizin üst kimliği, F.Bahçe'dir. İçimizde her partiden, her düşünceden insanlar var. Asla akımlar doğrultusunda kulübü yönetmedik. Hep, kulübün kurucusu Atatürk'ün düşünceleri, laiklik ve Cumhuriyet ilkelerine sadık kalarak yönettik ve bizden sonra gelecek arkadaşlara da bunu devretmeyi düşündük.

BURASI SPORUN CUMHURİYETİ
Burası bir cumhuriyettir, sporun cumhuriyetidir, F.Bahçe Cumhuriyeti'dir. Burada padişahlık olmaz, burada demokrasi vardır. Bu demokrasinin de kuralları ve kurulları var. Genel kurul var. Kongreye gelir, aday olursunuz, genel kurul sizi seçerse, kulübü idare edersiniz. Sonraki dönem yine aday olur ve seçilirseniz, devam edersiniz veya yenileri gelir. Ama tehditle kimseyi gönderemezsiniz. Aziz Yıldırım ve arkadaşları tüzüğü açtı. Tüm F.Bahçeliler'e 'Hedef 1 milyon üye' dedik. Amaç neydi? F.Bahçeliler gelsin, kulübe üye olsun ve layık oldukları yönetimleri seçsin.

SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM
Şimdi anlıyoruz ki, bazı korkak kişiler isimlerini bile yazamıyor. Her söylediğim cümlenin arkasındayım ve adım Aziz Yıldırım. Önce buraya isimlerini yazacaklar. Dün 20 kişi toplanıp bu metni yazıyor. Gelir yönetiminizi, kurullarınızı yapar, ne yapacaksınız, anlatacaksınız. Bir şeyler yapacaksınız ve buna ben de inanıyorsam, zaten çekilirim."

3 BACAKSIZ ZİBİDİYE HESAP VERMEM
İsimlerini bile saklayarak, böyle ilan verenlerin tehditlerinden dolayı adayım. Ne zamana kadar? Mahkeme neticelenene kadar. Mahkeme bittiğinin ertesi günü yeni kongre kararı alacağım ve emaneti kongreye teslim edeceğim. Herkes bilsin ki, ben 17 sene bu kulüpte, onurlu yaşamımda onurlu bir sayfa tutan bir zamanı yaşadım ve herkese nasip olmaz. 17 sene içinde yaptığım iyi ve kötü hadiselerle, yanlışlarla, doğrularla ancak genel kurula hesap veririm. Öyle 3 tane bacaksız zibidiye hesap vermem. Tehditlerden korkacak adam değilim. Bunlar beni iyi tanımamışlar. Bundan sonra, demokrasi için uğraştığım F.Bahçe'de, demokrasi saflarına gelmezlerse, hesaplarını başka türlü de yaparız. Her şeyi yaparım yani, hiç korkmadan. Bunlar beni tehdit edemez. Ben tehdide; veya korkan bir insan olmadığım için, hiçbir şeye boyun eğmem. Daha da hırslandırır, kamçılar.

SORUNLAR BÜYÜK
F.Bahçe'yi bunların yöneteceğine inansam zaten bugün hiç düşünmem bırakırım. F.Bahçe öyle dışarıdan görüldüğü gibi değil, çok sorunları var. Öyle 'Hisse senetlerini satarımla' bu kulüp dönmez. Cumartesi kongrede daha detaylı anlatacağım. Geçen sene transfer yapar, 50 milyon euro kulübü borca sokardım ama o zaman F.Bahçe'nin yarını olmazdı. Biz burayı, kendi şirketlerimizi, ailemizi nasıl idare etmeye çalışıyorsak, onun haklarını koruyarak idare etmeye çalıştık.
 
Üst