• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şimdiye Kadar Kullandığım GNU/Linux OS Tanıtım Yazıları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TRWE_2012
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
Forum Yaşı
6 Yıl
Merhabalar

Bu açılan başlığa , daha önce kullandığım dağıtımların tanıtım yazılarına yer vereceğim.Herkese keyifli okumalar

1.GNU/LINUX SALİ OS (X86/X64)

Dağıtım Hakkında Açıklama:

Salix basit, hızlı ve kullanımı kolay, kararlılık birincil hedef olan Slackware tabanlı bir GNU / Linux dağıtımıdır. Salix ayrıca Slackware ile geriye dönük olarak tamamen uyumludur, bu nedenle Slackware kullanıcıları, favori dağıtımları için "ekstra" kaliteli bir yazılım kaynağı olarak kullanabilecekleri Salix depolarından yararlanabilir.

Özellikleri;

ISO kurulumunda görev başına bir uygulama
Slackware ile tamamen geriye dönük uyumlu
masaüstü kullanımı için optimize edilmiştir
bağımlılık destekli yüksek kaliteli paket havuzu(deposu)
inanılmaz hızlı paketsel araçlar
basit ve tamamen yerelleştirilmiş sistem yönetim araçları
32 bit ve 64 bit mimarileri destekler​

Kurulum

Kurulum, metin iletişim kutusu tabanlıdır, ancak gezinmesi ve tamamlanması kolaydır. Aynı zamanda çok hızlıdır; herhangi bir modern PC'de "tam" mod kurulumu 5 dakikadan az sürecektir.

Salix'in üç farklı kurulum modu vardır:

Full: iso'ya dahil olan her şey kurulur. Bu, eksiksiz bir masaüstü ortamını ve her zaman "görev başına bir uygulama" mantığını izleyerek ilgili ortamla eşleşen eksiksiz bir uygulama seçkisini içerir .
Temel: Bu, yalnızca bir web tarayıcısı ve gslapt paket yöneticisi gibi çok az ekstra uygulamanın üstüne kurulu olduğu temel bir masaüstü ortamını yükler. Hafif bir masaüstü ortamı kurmak ve kendi uygulama tercihlerini eklemek isteyen ileri düzey kullanıcılar için idealdir.
Çekirdek: Bir konsol sisteminin başlaması için yalnızca minimum gereksinimler dahildir. Grafik bir ortam sağlanmamıştır. Bu, deneyimli bir kullanıcıysanız ve kurulumunuzu web sunucusu, dosya sunucusu vb. Gibi belirli bir amaç için özelleştirmek istiyorsanız idealdir.
Her üç kurulum modu da eksiksiz bir geliştirme ortamıyla birlikte gelir, böylece kullanıcıların uygulamaları geliştirmeye ve derlemeye başlamak için herhangi bir şey eklemesine gerek kalmaz.

SaliOS Takımı :
Kod:
 https://www.salixos.org/team.html

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ :

Salix-Xfce-14.2-11.png

Kullanılan Masaüstü Ortamı XFCE

İNDİRME (ISO İmage's)

Kod:
https://www.salixos.org/download.html

NOT:

Yardım Dosyası (Kullanım Kılavuzu , PDF Belgesi, 94 sayfa);
Kod:
http://guide.salixos.org/files/SalixStartupGuide.pdf

2.GNU-LINUX CHALET OS ( X-UBUNTU TABANLI WINDOWS OS GÖRÜNÜMLÜ LINUX DİSTORA'SI)

Açıklama:

Hepimiz arasıra deneme yaparak Linux'a geçmeye çalışırız ancak başarısız oluruz yani yeni sisteme tam da alışamayız. Denediğiniz sistem alıştığından çok farklı ise, Linux'a alışmasına izin verecek bu sistem ile, temel aldığı Xubuntu tabalı ChaletOS herkesin iyi bildiği bir tarza (Windows OS), çekici sadeliğe ve etkileyici bir hıza sahiptir. Bütün bunlar, bu sisteme hızla adapte olmanızı sağlayacaktır. Çok eski olmayan bazı eski makineleri canlandıracak ve diğerlerini yenileyecektir.ChaletOS ismi İsviçre'deki dağ evleri tarzından gelmektedir. Bu evlerin konsepti, bu sistemi oluştururken sahip olduğumuz konsepte benzemektedir: sadelik, güzellik ve tanınabilirlik. Bir ara çok yoğun kullandığı dağıtım idi sonraları Windows arayüzünden sıkıldığımdan GNU-Linux Mint geçtim.GNU-Linux'la arası iyi olmayanlara önerebilirim.

MASAÜSTÜ ORTAMI : XFCE
DOSYA YÖNETİCİSİ :THUNAR

Son kararlı sürüm: Nisan 2016

Sürüm Notları :

Yeni LTS desteği, yeni çekirdek ve yeni Yazılım Merkezi. Ama bunun yanında, ChaletOS ile diğer dağıtımlardan bu kadar farklı olan nedir?
Temalar , GTK3 ve GTK2 motoruyla çalışabilecek şekilde geliştirildi. Ayrıca, artık daha eksiksizler ve birçok uygulama için ayrıntılar içeriyorlar.
Simgeler yeniden tasarlandı. Emerald ikonlarını kullanılmış ve bunları ChaletOS stiline daha uygun olacak şekilde yeniden tasarlamış geliştirici ekip
Style Changer yeniden yazılmış ve şablonlar sıfırlama özelliği gelmiştir. Birçok topluluktan türetilmiş conkys stili yeniden yazılmıştır ve ChaletOS için uyarlanmıştır.
Başlangıç Noktası , yeni kullanıcıların ChaletOS veya Linux kullanmaya başlamasına yardımcı olabilecek yeni bir uygulamadır. Video materyali koleksiyonunu, web sitelerinden makaleler ve farklı uygulamalar için öneriler içerir.

Ekran Görüntüsü :

1.png
2.png

İNDİRME :

Kod:
https://sites.google.com/site/chaletoslinux/download

3.GNU-LINUX MİNT 19.3 OS (Dünya da Windows'dan sonra en çok kullanılan 3.İşletim Sistemi)

Tanıtım :

Linux Mint, Ubuntu tabanlı zarif, güncel ve rahat bir GNU / Linux masaüstü üretmeyi amaçlamaktadır. Ubuntu'nun özelleştirilmiş bir sürümü olarak başladı, ancak proje artık kendi araçlarının çoğunu geliştiriyor ve alternatif masaüstleri (MATE ve Cinnamon) sağlıyor. Ubuntu depolarıyla uyumludur. Linux Mint 5 "Elyssa" 8 Haziran 2008'de yayınlandı ve 25 Nisan 2011'e kadar desteklendi. Mint projesi, v17 "Qiana" ile başlayarak yalnızca Ubuntu LTS sürümlerini izlemeye karar verdi. Resmi sürümler MATE veya Cinnamon ile gelir ve Xfce ve KDE topluluk sürümleri de buna katılır.

Linux Mint Debian Edition (LMDE), Ubuntu'yu değil, Debian'ı doğrudan takip eder. İlk sürümler, daha sonra Debian kararlılığını takip eden Debian testine dayanıyordu. LMDE 201009, 7 Eylül 2010'da piyasaya sürüldü. Debian 9 "streç" tabanlı LMDE 3 "Cindy" Cinnamon, 31 Ağustos 2018, eol 1 Temmuz 2020'de yayınlandı. Debian 10 "buster" tabanlı LMDE 4 "Debbie" Mart'ta yayınlandı 20, 2020.

Ubuntu 16.04 tabanlı Linux Mint 18.x serisi, 2021'e kadar desteklenecektir. Seri, 18 "Sarah" (30 Haziran 2016'da yayınlandı), 18.1 "Serena" (16 Aralık 2016'da yayınlandı), 18.2 "Sonya" (yayınlandı 2 Temmuz 2017) ve 18.3 "Sylvia" (27 Kasım 2017'de yayınlandı). Ubuntu 18.04 tabanlı Linux Mint 19.x serisi 2023'e kadar desteklenecek. Seri, 19 "Tara" (29 Haziran 2018'de yayınlandı), 19.1 "Tessa" (19 Aralık 2018'de yayınlandı), 19.2 "Tina" (yayınlandı 2 Ağustos 2019) ve 19.3 "Tricia" (18 Aralık 2019'da yayınlandı). Ubuntu 20.04 tabanlı Linux Mint 20.x serisi 2025'e kadar desteklenecek. Seri, 20 "Ulyana" içeriyor (27 Haziran 2020'de yayınlandı).

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ :

MİNT İÇİN AYAMUTURA TARAFINDAN TASARLANAN BASİT DUVAR KAĞIDI
MINT 2.png

Resmi Web Sayfası :

Kod:
http://linuxmint.com/

Geri