Buda deyiyisik bir simit tarifi ikiside birbirinden güzel
Malzemeler
1kg. un
1 maya
1p.kabartma tozu
1 cay bardagi sivi yag
2 yumurta
1 yemek kasigi margarin tam dolu olmayacak
2 yemek kasigi seker
1 tatli kasigituz
sütle yogurulacak
Serbetine: 1 subardagi su , 2 yemek kasigi seker
Üzerine susam
Yapilisi:
malzemeleri derin bir kabin icinde kulak yumusakliginda yogurun hamuru mayalanmasi icin bekletin.Diyer yandan derin bir tabaga sekerle serbet hazirlayin, ve yayginbir tabagada susam dökün.Hamurasimit sekli verilip serbete batirilacak sonrada susama üst alt batirilacak ve tepside yarim saatkabarmasi bekletilecek.Önceden isitilmis firinda kizaranakadar pisirilecek.
Bu tarifi arkadasim Velime siteme koyabilmem icinözel benim istegim üzere yapti , cok lezzetli oluyorben cok beyeniyorum .Cok tsk.ler velime
afiyet olsun
Malzemeler
1kg. un
1 maya
1p.kabartma tozu
1 cay bardagi sivi yag
2 yumurta
1 yemek kasigi margarin tam dolu olmayacak
2 yemek kasigi seker
1 tatli kasigituz
sütle yogurulacak
Serbetine: 1 subardagi su , 2 yemek kasigi seker
Üzerine susam
Yapilisi:
malzemeleri derin bir kabin icinde kulak yumusakliginda yogurun hamuru mayalanmasi icin bekletin.Diyer yandan derin bir tabaga sekerle serbet hazirlayin, ve yayginbir tabagada susam dökün.Hamurasimit sekli verilip serbete batirilacak sonrada susama üst alt batirilacak ve tepside yarim saatkabarmasi bekletilecek.Önceden isitilmis firinda kizaranakadar pisirilecek.
Bu tarifi arkadasim Velime siteme koyabilmem icinözel benim istegim üzere yapti , cok lezzetli oluyorben cok beyeniyorum .Cok tsk.ler velime
afiyet olsun