- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Sirkesiz Kurulan Turşu Daha Dayanıklı Oluyor Hiç Erimiyor! Kıtır Kıtır Ses Getiren Sirkesiz Limonla Karışık Turşu Yapımı

22 Ağustos 2021 08:09
Türk Mutfağında turşu yemeklerin yanında olmazsa olmazdır. Genellikle sirke ile turşu yapılsa da sirkesiz de turşu yapmak mümkün. Sirke ile kurulan turşuların ömrü çok daha uzun oluyor ve hiç erimiyor. işte limonla karışık turşu yapımı
Limonla yapılan turşu erimiyor!
Sirkesiz limonla turşu kurmanin geemişi çok eskilere dayanıyor. Son zamanlarda sirkenin keskin tadını turşuda sevmeyenler limonla turşu daha popüler olmaya başladı.Kıtır kıtır turşu yapmanın püf noktaları
- Turşunun kapağının sıkıca kapandığından emin olun. Hiç hava almamalı
- Sebzeleri kavanoza yerleştirirken sıkı sıkı yerleştirin. Aralarında hiç boşluk kalmasın.
- İçme suyu kullanın. Eğer musluk suyu kullanacaksanız da en az bir gece dinlendirin.
- 15 gün içinde turşuyun kapağını açmayın.
- Kaya tuzunun yerine başka alternatif aramayın. Normal tuzla turşu olmaz.
- Sebzelerin iyice yıkanması çok önemli.
- Kullandığınız limonun kabuğunu mutlaka soyun yoksa acımsı bir tadı oluyor
LİMONLA KURULAN KARIŞIK TURŞU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 litre kavanoz için;
- 4 adet salatalık (Acur da güzel oluyor)
- 4 adet biber (Acı seviyoranız bir kaç tane cin biber atabilirsiniz)
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet olgunlaşmamış domates
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 adet limon suyu
- 2 su bardağı kaynamış su
- Üzerine koymak için 3-4 dilim limon








Deneyenlere şimdiden afiyet olsun