• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Siyah Çayın Faydaları

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Şifalı çaylar, bitki çayları, vücuda sağlıklı çaylar düşünüldüğünde akla hep değişik bitkilerin ya da meyvelerin çayları gelir ama siyah çayın da faydaları saymakla bitmiyor.
Siyah çay, yeşil çayın mayalanmış halidir. İnsan sağlığı için çok faydalıdır. Günde 2 bardak çay çok
faydalı olmasına rağmen çok fazla içmek aksi etkiler gösterebilir. Siyah çayın faydalı olduğu yerlerin başındagöz sağlığı gelir. Siyah çay, göz sağlığı için çok önemli bir yere sahiptir. Siyah çayı demledikten sonra pamukla demden gözümüze uygulayabiliriz.
Saç için siyah çayla saç bakımı yapılabilir. Siyah çay, iyi bir koku gidericidir. Vücudumuzdaki herhangi bir koku için bölgeye pamukla tampon şeklinde uygulanarak koku giderilebilir. Ayak kokusu için ise siyah çayla ayak banyosu yapılabilir. Siyah çay günde iki bardak içildiğinde kan dolaşımını hızlandırır ve kalbi güçlendirir. İçerdiği kafein sayesinde vücuda uygulandığında antioksidan özelliği gösterir ve cildi tazeler.
 
Üst