Evet, özgürüz. Din zaten özgürlük ile tercih edilecek bir şeydir. Din adına baskı yaparsanız orada müslüman değil ancak münafık üretirsiniz ki bu hiçbir şeye yaramaz.
İnsanlar özgür iradesi ile dinini seçer. Bu açıdan ben Allah'a Elçisi'ne Kuran'a iman etmekten dolayı mutluyum. Kurandaki hurafesiz din çok güzel ve insanları kula kul olmaktan engelliyor. Ancak gelenekteki şirke bulanmış, akıl düşmanı, Kuran'dan uzak zihniyeti sevmiyorum. Biz yalnız Allah'a kulluk ederiz, onlar Allah'ın peşi sıra Allah'a şirk koştukları evliyalara kulluk ederler. O zihniyetleri sevmiyorum. Ancak ayetleri ve sahihliği kesin olan hadisleri kabul ederim. :smile:
Ateizmi de bir inkar psikolojisi olarak görüyorum. Allah'a kul olmayanların nelere kul olduklarını gördükçe, Allah'a kul olmanın özgürlüğün en üst noktası olduğunu görüyorum.
Yapma hocam olmadı şimdi :sigara
Ortada bir seçim söz konusu değil ki özgürlük olsun. Münferit örnekler var tabi, "Brezilyalı forvet Fred Müslüman oldu" gibisinden. Bak işte bu özgür seçimdir ancak doğuştan itibaren soyut düşünme yetisi olmayan çocuklara bile din eğitimi verilir. O da genelde ailenin inandığı din hangi dinse onun eğitimidir. Seçenekler sunulmaz. Seçenek sunulmadığı için seçim de olmaz. Haa bu iyidir, kötüdür, faydalıdır, zararlıdır, gereklidir, gereksizdir bambaşka bir olay ancak din seçimi için özgürdür yargısına varmak, özgürlük kelimesinin anlamıyla bağdaşmaz :sigara
[BILGI]
[H2]özgürlük[/H2]
- Herhangi bir koşulla sınırlanmama, zorlamaya, kısıtlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranma durumu.
Eş anlamlısı: hürriyet
FELSEFE TERİMİ - insanın, her türlü dış etkiden bağımsız olarak kendi istencine, kendi düşüncesine göre karar vermesi durumu.