• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sizce Plan İşe Yararayacak Mı ?

Patron

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
28 Tem 2017
Konular
44
Mesajlar
310
MFC Puanı
10
Hukuk fakültesine kabul edilen Bailey Winepol,okul ücretini ödememek için kendince kusursuz bir plan bulmuş ve Lock Haven Hukuk Fakültesini bir anlaşma imzalamaya ikna etmişti.Anlaşmaya göre ilk davasını kazanana dek okula ödeme yapmayacak,o zaman da okul ücretinin iki katını ödeyecekti.Elbette fakülte yöneticilerinin,genç Bailey'in yalnızca kazanamayacağı davaları almaya niyetli olduğundan haberleri yoktu.
Winepol, baroya girdiğinden beri geçen 5 yıl boyunca kararına gerçekten de sadık kalmıştı.Gayet kurnaz bir hareket tarzı benimseyen başarılı bir iş hayatı olmuştu; yalnızca ulusal kanalda , canlı yayın sırasında suç işlemiş ve milyonlarca insanın gözleri önünde itiraf imzalamış kişileri müvekkil olarak kabul ediyordu.
Talihsizlik bu ya , bir süre önce Lock Haven Hukuk Fakültesinin başına uyanıklara göz yummaya niyeti olmayan Protagoras adlı bir profesör geçti.Profesör parayı almak için Winepol'un ki kadar hain bir plan kurdu.Alacağı tahsil etmek üzere Winepol'a dava açacaktı.
Protagoras, hukuk fakültesinin davayı kazanıp kanamayacağını bilmiyordur,ancak parayı şu ya da bu şekilde alacaklarına emindir.Şöyle akıl yürütmektedir: kazandığı takdirde Winepol ilk davasını kazanmış olacaktır, yani borcunu ödemek zorunda kalır.Kaybederse de mahkeme borcun ödenmesine karar vermiş demektir.O halde, iki durumda da Lock Haven Hukuk Fakültesi parasını alacaktır.
Winepol'a göre ise durum başkadır.davayı kazandığı takdirde, mahkeme, borcun ödemesi gerekmediğine karar vermiş olacaktır.Kaybederse de ilk davasını hala kazanamamış olacaktır, yani ödeme yapmak zorunda kalmayacaktır.Yani iki durumda da okul tek kuruş alamaz.

Kim haklıdır ? Neden ?
 
Üst