• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Son kale de yıkılmak üzere!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JuLia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

JuLia

Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
16 Yıl 11 Ay
Mesajlar
2,228
Tepkime puanı
1,670
Son kale de yıkılmak üzere!
Ve Nokia, elinde kalan son ve belki de en büyük ünvanı kaybetmek üzere. Hem de bakın kime...
Cep telefonu satışlarında Nokia'nın 10 seneden uzun süren bir liderliği bulunuyor. Ancak yeni bir rapora göre Nokia'nın egemenliği sona ermek üzere.

Piyasa analiz şirketi IHS'nin tahminine göre Kore merkezli cep devi Samsung, 2012'yi ceplerde yüzde 29 pazar payıyla bitirecek. Şirkete göre Finlandiya'lı Nokia ise sadece yüzde 24'de kalacak. 2011'de Nokia yüzde 30 ile birinci, Samsung ise yüzde 24 ile ikinci sırada yer alıyordu. Tahminler bu durumun 2012 sonunda tersine dönmüş olacağını söylüyor.

Sadece üçüncü çeyrekte 98 milyon telefon ve 55 milyon akıllı telefon satan Samsung'un başarısında Galaxy S3'ün de önemli payı var. 82 milyon cep satan Nokia'nın üçüncü çeyrek perfomansı aslında çok iyi, ancak Finlandiya'lı devin akıllı cep satışları sadece 7.2 milyonda kalıyor. Apple ise yüzde 10 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Nokia'nın tahtını kaybetmesinin en önemli nedeni IHS'ye göre şirketin Windows Phone 8'e yönelmiş, kendine yeni bir yön belirlemiş olması. Lumia 800 ve Lumia 920'nin ne kadar iyi olsalar da, Samsung'a kaybedilen payları geri getirmediği anlaşılıyor. IHS'ye göre Nokia'nın aksine Samsung, hem üst uç, hem de alt uç akıllı ceplerde önemli bir başarı sağladı.

Samsung, akıllı cep sevkiyatlarını 2011'e göre yüzde 8 gibi dev bir oranda artırarak piyasanın yüzde 28'ini eline geçirmiş bulunuyor. Nokia ise akıllı cep sevkiyatında şimdiye kadarki en hızlı düşüşünü yaşayarak 2011'deki yüzde 11'lik payından yüzde 5'e gerilemiş durumda. HTC ve RIM ise sadece yüzde 5'lik paylara sahipler.
 
Geri
Üst