Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Facebookta paylaşılan içeriklerden sorumlu olunmadığı ve herhangi bir olay yaşandığında paylaşımlardan dolayı herhangi bir şekilde sorumlu tutulamayacağını ifade eden yazı, kısa süre içerisinde pek çok kullanıcı tarafından gerçek sanılarak paylaşılmaya başlandı. Durum çok ciddi diyerek başlayan Facebook mesajında, kişilerin ceza almamak adına bu paylaşımı yaptığı görülürken, kısa süre içerisinde milyonlarca kişi tarafından paylaşılan bu mesajın ardından Facebook da açıklama yapma gereği duydu.
Facebook tarafından resmi olarak yapılan açıklamalarda bu tür paylaşımların hiçbir işe yaramayacağı ve kesinlikle bir resmiyeti olmadığı ifade edilirken, kişilerin güvenlik ve gizlilik konusunda herhangi bir işlem yapmak istediği durumlarda Facebook ayarlar bölümünden bu konuda destek alabileceği belirtildi.
Bu tür yazıların paylaşımının hiçbir işe yaramadığı ve kişilerin herhangi bir olaya karışması halinde de hiçbir geçerliliği olmayacağı oldukça açık olmasına karşın, yapılan paylaşımlarda pek çok kişi bu duruma inanmış halde.
Daha önce de benzer örneklerinin görüldüğü Facebook mesajlarının trolleme ya da sosyal bir deney olduğu düşünülürken, bu konuda kullanıcıların bundan sonraki süreç içerisinde de bu tip mesajlara karşı dikkatli olması ve bu tip mesajlara ve içeriklere itibar etmemesi gerekiyor.
ARKADAŞ LİSTEMİN YAKLAŞIK %10 BU PAYLAŞIMI YAPMIŞ..BİRAZ AKLINIZI KULLANMAYA DAVET EDİYORUM ARKADAŞLAR..BİRİNİN SİZLERLE DALGA GEÇMESİNE MÜSADE EDİYORSUNUZ..TÜRK CEZA KANUNU FACEBOOK SORUMLUDUR DEMEZ..OLAYIN İŞLEYİŞ ACISINDAN BAKAR SİZİN BUNLA İLGİNİZ VAR MI YOK MU ONA BAKAR..SAHTE SAYFA ACILIYORSA ADINIZA GİDER ŞİKAYET EDERSİNİZ..DUVARINIZA PAYLAŞMAK SORUNU CÖZMEZ.RESİMLERİNİZ PAYLAŞIMLARINIZ PAYLAŞILIYORSA BİLİŞİM SUCLARI BÖLÜMÜ VARDIR POLİS DEPARTMANINDA ORAYA GİDER ŞİKAYETİNİZİ İLETİRSİNİZ..HER 3-4 AYDA BİR BU SACMALIĞA ALET OLMANIZI HAYRETLE İZLEMEKTEYİM..
Yapmadığımız bir paylaşım yüzünden ceza almamak için, Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi çerçevesinde, Facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.
NOTaylaşmayın. Kopyalayıp durum bildirgesi olarak
ben böyle paylaştım sonra listemdekiler sildi o yazıyı dün cıldırttılar beni