Sosisli Kaşarlı Sarmaşık Poğaça Tarifi
SOSİSLİ KAŞARLI SARMAŞIK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
- Yarım lt süt
- 2 Yumurta
- 1 Paket yaşmaya
- 1 Su bardağı sıvıyağ
- 1 Çay bardağı şeker
- 2 Tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Dosis
- Kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Sütü ılıtalım. Kabımıza boşaltalım. Sıvıyağ, şeker, tuz ve yumurtayı ilave edip bir güzel karıştıralım. Yaş mayamızı da ilave edip karıştırdıktan sonra unumuzu ekleyelİm ve elastik güzel bir hamur elde edelim(ne kadar çok yoğurursak hamur o kadar güzel olur). Sıcak bir ortamda 15 dk. kadar dinlendirelim. Hamurumuzdan bir parça alıp 2 numaralı resimdeki gibi açalım. Sosisi uzunlamasına arasına koyup resim 3′deki gibi kapatalım. Kapattığımız taraf bitişik kalacak şekilde sosisin üzerinden dilimleyelim. Daha sonra her bir dilimi bir sağa bir sola olacak şekilde dağıtalım. Üzerine yumurta akı veya sarısı sürelim. Rendelenmiş kaşar serpip 160 derece de pişirelim.
SOSİSLİ KAŞARLI SARMAŞIK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
- Yarım lt süt
- 2 Yumurta
- 1 Paket yaşmaya
- 1 Su bardağı sıvıyağ
- 1 Çay bardağı şeker
- 2 Tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Dosis
- Kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Sütü ılıtalım. Kabımıza boşaltalım. Sıvıyağ, şeker, tuz ve yumurtayı ilave edip bir güzel karıştıralım. Yaş mayamızı da ilave edip karıştırdıktan sonra unumuzu ekleyelİm ve elastik güzel bir hamur elde edelim(ne kadar çok yoğurursak hamur o kadar güzel olur). Sıcak bir ortamda 15 dk. kadar dinlendirelim. Hamurumuzdan bir parça alıp 2 numaralı resimdeki gibi açalım. Sosisi uzunlamasına arasına koyup resim 3′deki gibi kapatalım. Kapattığımız taraf bitişik kalacak şekilde sosisin üzerinden dilimleyelim. Daha sonra her bir dilimi bir sağa bir sola olacak şekilde dağıtalım. Üzerine yumurta akı veya sarısı sürelim. Rendelenmiş kaşar serpip 160 derece de pişirelim.