• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Soslu Et

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
2 Çorba kaşığı un
2 Su bardağı et suyu
2 Su bardağı su
4-5 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı yoğurt
2 Çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
Tuz, kırmızı biber

Hazırlanışı
Koyun kolunun etini kemiklerinden ayırarak kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
Etleri ısıtılmış çelik tencereye alıp, hiç yağ ve su koymadan ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene dek pişirin.
Etler bıraktıkları suyu iyice çekince tuzunu ayarlayın.
Etletin üzerine üç parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak etler yumuşayana dek pişirin.
Etleri delikli kepçe ile alıp, kapaklı bir kap içinde bekletin.
Bir tencereye dövülmüş sarımsak, un, et suyu, sirke, yoğurt, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
Sosu servis yapmadan önce etlerin üzerine dökün.
Tereyağını eritip, içinde kırmızı biberi kızdırın.
Biberli yağı soslu etin üzerine gezdirip, servis yapın
 
Üst