• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sosyal medya platformlarını kullanan kişi sayısı 3 milyarı aştı

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Sosyal medya platformlarını kullanan kişi sayısı 3 milyarı aştı

We Are Social ve Hootsuite‘in yayınladığı yeni rapora göre sosyal medya platformlarını kullanan kişi sayısı 3 milyar barajını aştı. Yapılan araştırmaya göre sosyal medya kullanım oranlarının artışında herhangi bir yavaşlama görünmüyor; dünya genelinde sosyal medyayı aktif olarak kullanan kişi sayısı geçtiğimiz çeyrek boyunca her gün 1 milyon arttı. Diğer bir deyişle sosyal medya platformları geçtiğimiz çeyrekte her gün yeni bir kullanıcı kazandı.

Dünya nüfusunun 7.52 milyar seviyelerinde olduğu düşünüldüğünde aşılan 3 milyarlık baraj oldukça önemli. Akıllı telefon kullanımı ile birlikte artan sosyal medya kullanımı, her geçen gün daha fazla kişiye ulaşıyor. Sosyal medya denince akla gelen ilk platform olan Facebook’un 2 milyar kullanıcı barajını aştığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık.



5 milyar mobil kullanıcı
Tabii ki büyüyenin sadece sosyal medya kullanıcı sayıları olmadığını da ekleyelim. Yayınlanan rapora göre dünya çapında internet kullanıcı sayısı 3.81 milyara ulaşmış durumda. Mobilin artan penetrasyonunu da ortaya koyan rapor, Ağustos 2017 itibariyle yaklaşık 5 milyar kişinin mobil kullanıcı olduğunu duyurdu.

Sosyal medya platformlarını kullanmanın tek yolu mobil çözümler olmasa da akıllı telefon ve tabletlerin sosyal medya kullanımı konusunda daha fazla tercih edildiği bir gerçek. 3 milyar sosyal medya kullanıcısının 2.78 milyarı sosyal medya kullanırken mobil cihazları tercih ediyor.



Bir önceki çeyreğe göre internet kullanıcıları 8 milyon, sosyal medya kullanıcıları 121 milyon, mobil kullanıcılar 92 milyon ve son olarak aktif mobil sosyal medya kullanıcıları ise 82 milyon kişi arttı. Sosyal medya alanında Facebook liderliğini korurken platformu sırasıyla Youtube, WhatsApp, Messenger ve WeChat takip ediyor.
 
Üyelik Tarihi
17 Eyl 2013
Konular
2
Mesajlar
98
MFC Puanı
210
burası sosyal medya sayılıyor mu ..
 
Üst