• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sputnik 5, Sputnik 5 nedir, Sputnik 5 ne işe yarar?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
Sputnik 5, Sputnik 5 nedir, Sputnik 5 ne işe yarar?

5f778756c8c3731fd8c2044a.jpg




Koronavirüse karşı Rusya'nın Gamaleya Enstitüsü'nde geliştirilen 'Sputnik V' aşısının üretimine başlandığı açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Putin, güzel haberi geçtiğimiz günlerde aşının tescil edildiğini söyleyerek vermişti. Şimdi ise virüs aşısı seri üretimi başlandı.

Dünya genelinde 800 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşı için ilk haberi Rusya duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, yeni tip koronavirüs salgınına karşı geliştirdikleri aşının tescil edildiğini açıklamasından sonra bugün de 'Sputnik V' adı verilen aşının üretimine başlandığı duyuruldu.

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar geçtiğimiz günlerde 'Sputnik V' aşısı ile ilgili açıklamada bulunmuştu. Azar, "Önemli olanın "ilk aşıyı" bulmanın değil, önemli olan aşının Amerikan halkı ve dünya için etkili ve güvenli olmasıdır" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada ilk koronavirüs aşısının ülkesinde tescil edildiğini açıkladı. Putin, iki kızından birinin aşıyı denediğini de duyurdu. Rusya’nın açıklamasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, aşının Türkiye’de kullanılabilmesi için DSÖ’den onay gerektiğini belirtti. Rusya ile aramızdaki karşılıklı aşı protokolü nedeniyle, onay çıktığında aşının ilk ulaşacağı ülkelerden biri de Türkiye olacak.

ALINTIDIR.​
 
Üst