• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sri Lanka Nasıl Bir Ülke?

Sade

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
6 May 2013
Konular
324
Mesajlar
4,239
MFC Puanı
38,380
Sri Lanka konum olarak Güney Asya'da Hindistanın yaklaşık olarak 30 kilometre kadar güneyinde Hint Okyanusu'nda bulunan bir ada ülkesidir. Hint Okyanusu'nun İncisi olarak da ifade edilen Sri Lanka uzun yıllar Seylan adı ile de anılmıştır. 1948 yılında bağımsızlığını kazanan ülkede nüfus yaklaşık olarak 21 milyondur.


Ülke ekvatoral bölgeye yakın olduğundan tropikal iklim hakimdir. Özellikle kuzeydoğu bölgesi Aralık ve Mart ayları arasında muson yağmularına maruz kalır. Nisan- Haziran ve Ekim-Kasım aylarında ise güneybatı kısımlarında muson yağmurları gözlenir. Ülke içerisindeki yıllık sıcaklık ortalamaları 30 derece civarında seyreder. Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkları ise 5 derece kadardır. Yani bölge genel olarak yağmurlu olsa da sıcak bir havaya sahiptir. Yıl içerisinde sıcaklık değerleri çok fazla oynamadığından Sri Lanka'ya gezi amaçlı gideceklere yağışın az olduğu zamanları tercih etmeleri tavsiye edilir.

Sri Lanka ekonomisinde çay önemli bir yere sahiptir. Dünyaca ünlü çay şirketleri çaylarını buradan ithal eder. Ülkede ayrıca pirinç tarımı da yaygın olarak yapılır. Bölgeden çıkarılan değerli taşlar da ülke ekonomisine büyük katkılar verir. Ayrıca son yıllarda tekstil ve gıda sanayisinde de gelişmeler vardır. Ülkenin en büyük ticaret ortakları ABD Japonya Almanya İngiltere ve Orta Doğu ülkeleridir. Bunların yanı sıra ülkede uzun yıllardır devam eden iç karışıklıkların yakın zaman içerisinde bitmesi ile turizm gelirleri de artmaya başlamıştır.

Başkent Colombo önemli şehirlerin başında gelir. Bunun yanı sıra Kandy Negombo Trincomalee Jaffna Galle Nuwara EliyaDambulla başlıca önemli şehirler arasında yer alır. Ülke içerisinde iki farklı resmi dil konuşulur. Yüzde 74'lük kesim Singalaca olarak ifade edilen Sinhali dilini konuşurken yüzde 18'lik kısım ise Tamilce bilir. Bunların yanı sıra hindu dilini ve diğer yerel dilleri konuşanlar da vardır.

Sri Lanka T.C. pasaportu olanlara sınır kapısında 30 güne kadar vize verir. Eğer bu süreden daha fazla kalınmak isteniyorsa vize talebinde bulunmak gerekir.
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Sri Lanka, Sri Lanka nerede, Sri Lanka nasıl bir ülke, Sri Lanka nüfusu kaç, Sri Lanka nerede?
 
Üst